El secretariat de la Plataforma es reactiva amb la incorporació de representants veïnals i del comerç local

Aquest dimarts farà la primera reunió d’aquesta nova etapa a la Biblioteca Elisenda (19h)

Josep M.González i Anna Solano, del secretariat, van conduir l'assemblea de la PTJST
Laura Grau
Assemblea de la PTJST, feta el 3 de març a la Sala de Plens

Després d’un any de parèntesi, el secretariat de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) es reactiva amb la incorporació de representants del teixit associatiu, concretament de les AV de Montcada centre, Can Sant Joan, Montcada Nova-Pla d’en Coll i la Ribera, a més de l’Associació de comerciants Montcada Centre Comerç (MCC). L’objectiu del nou secretariat serà fer el seguiment del cronograma pactat amb Foment i Adif perquè el projecte de soterrament de l’R2 avanci en els terminis previstos, començar a preveure les afectacions que tindran les obres i pensar com s'urbanitzarà l'espai alliberat per les vies. Així ho van explicar dos dels components del secretariat, Josep Maria González i Anna Solano, a l'assemblea que es va fer ahir a la Sala de Plens de la Casa de la Vila.

Les noves incorporacions són Josep Pedreny (AV Montcada centre), José Luis Conejero (AV Can Sant Joan), Jaime Imbernón (AV La Ribera), Elias Martí (AV Montcada Nova-Pla d'en Coll) i Yolanda Ponce (MCC). Tots ells, presents a la reunió, van mostrar la seva predisposició a implicar-se en aquesta nova etapa, que estarà marcada per l'inici de les obres i la incomoditat que suposaran per al dia a dia del municipi. "Volem teixir complicitats per garantir la continuïtat de la feina feta, fer front a les dificultats que puguin sorgir i mantenir viva la reivindicació, per si cal tornar a mobilizar la població en algun moment del procés", va dir Solano, qui va repassar les accions realitzades pel col·lectiu des de la seva aparició, l'any 2006, destacant fites com la creació del monòlit per les víctimes de les vies i l'organització anual de l'homenatge i les Jornades del Soterrament. Tot i tenir els ulls posats en l'inici de les obres, previstes a final d'aquest any, González va reconèixer que "no s'ha d'abaixar la guàrdia pel que fa a la tramitació dels projectes bàsics i constructius, que actualment porten un retard d'entre 3 i 6 mesos respecte el cronograma inicial".

L’assemblea va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Laura Campos, i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, que van encoratjar el nou secretariat de la Plataforma a seguir treballant. "Queda molta feina per fer i no la podem fer sols, us necessitem", va dir Campos, qui va aplaudir la inclusió de les associacions al secretariat. Per la seva banda, Sánchez va defensar la necessitat de la PTJST "com a paraigües de consens de totes les formacions polítiques en la consecució del soterrament"

A l'assemblea també es va informar els assistents del programa de les setenes Jornades del Soterrament, que tindran lloc els dies 18 i 19 de març. La primera reunió del nou secretariat, oberta a qui estigui interessat a col·laborar, serà el 10 de març a la Biblioteca Elisenda de Montcada i servirà per començar a dissenyar el pla de treball i repartir les diferents tasques.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari