El web municipal, guardonat amb el Segell Infoparticipa per quart any consecutiu

La distinció, atorgada per la UAB, és un reconeixement a la transparència i l’accessibilitat informativa dels llocs webs de les institucions públiques de Catalunya

A la imatge, l'alcalde i la regidora de Transparència i Bon Govern, rebent el premi atorgat per la UAB
Premsa Ajuntament

El web municipal ‘montcada.cat’ ha rebut, per quart any consecutiu, el Segell Infoparticipa que concedeix el grup de recerca en Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona. El premi és un reconeixement a la transparència i l’accessibilitat informativa dels llocs web de les institucions públiques de Catalunya.

L’índex Infoparticipa analitza el nivell i la qualitat de les dades facilitades per les institucions públiques per mitjà de 52 indicadors agrupats en els diferents àmbits de gestió. Dels 947 municipis de Catalunya, la UAB ha distingit amb el Segell Infoparticipa la transparència informativa només a 129 administracions, entre els quals, es troba Montcada i Reixac.

Durant el 2023, el lloc web del municipi va aconseguir un 96% de transparència, el 100% l’any anterior, i un 96% i un 94% en les edicions de 2021 i 2020, respectivament. L’alcalde, Bartolo Egea, i la regidora de Transparència i Bon Govern, Dámaris Sánchez, tots dos del PSC, van recollir ahir el premi en un acte organitzat per la UAB.

Aquest és el resultat del treball transversal de tots els departaments municipals amb la voluntat de fer més transparent l’administració local a la ciutadania

Bartolo Egea, alcalde

“Aquest és el resultat del treball transversal de tots els departaments municipals amb la voluntat de fer més transparent l’administració local a la ciutadania”, ha valorat Egea. Per la seva banda, Sánchez ha expressat que la davallada d’un 4% respecte l’any anterior es deu “a certs desacords” amb la modificació de criteris de la mostra. “Per exemple, es demanaven uns indicadors sobre anonimització i publicació íntegra de decrets d’alcaldia amb els quals gran part de les administracions locals no estem d’acord”, ha subratllat l’edil.

Deixa un comentari