Homenatge a les víctimes del tren amb el projecte del soterrament en marxa

Desè aniversari de l’efemèride que promou anualment la Taula pel Soterrament

El desè aniversari de l’homenatge a les víctimes del tren, que va tenir lloc ahir dijous, ha estat el primer que s’ha celebrat amb les obres de soterrament de l’R2 ja en marxa. És per això que en els parlaments oficials, a càrrec de l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), i de la portaveu de la Plataforma Tracte Just, Anna Solano, van posar el focus en l’impacte que la construcció de la infraestructura tindrà aviat al municipi. “Fins ara, en aquest acte hem reivindicat el soterrament i per fi les obres ja estan en marxa; en pocs mesos tindrem grans màquines treballant i patirem sorolls i molèsties”, va dir Egea, tot demanant paciència i comprensió a la població. “No serà fàcil, però tampoc ho és conviure amb tants passos a nivell i amb els problemes de mobilitat i inseguretat que tenim ara” va afegir l’edil.

Fins ara, en aquest acte hem reivindicat el soterrament i per fi les obres ja estan en marxa

Bartolo Egea, alcalde

L’alcalde va aprofitar la seva intervenció per dedicar unes paraules en memòria de dos dels membres de la Plataforma Soterrament, Josep Bacardit i Ramon Bueno. Al primer, per haver fet el recull de dades sobre les persones mortes a les vies des de l’arribada del tren al municipi, l’any 1854, i al segon per haver estat l’impulsor de l’homenatge a aquestes.

En nom de la Plataforma, Anna Solano va parlar expressant la prudència i el recel del col·lectiu cap a possibles retards en l’execució del projecte. “Demanem a l’Ajuntament i a l’Oficina pel Soterrament que vetllin perquè tot s’executi tal com està previst i que ens informin sobre les afectacions que tinguin les obres així com de les possibles alternatives”, va dir. Solano també va instar a mantenir la unitat política i tècnica al voltant del projecte.

Demanem a l’Ajuntament i a l’Oficina pel Soterrament que vetllin perquè tot s’executi tal com està previst

Anna Solano, portaveu de la Plataforma

L’homenatge a les víctimes del tren va estar amenitzat per l’actuació de la Coral Giravolt i va acabar amb un minut de silenci i la tradicional ofrena floral.

Presència de Junts

A banda dels portaveus i representants dels grups polítics municipals, a l’acte també van assistir dues figures rellevants de Junts, Josep Rull, exconseller de Territori de la Generalitat, i Míriam Nogueras, portaveu del partit al Congrés dels Diputats. Justament va ser durant el mandat de Rull que el govern espanyol, aleshores liderat pel PP, es va comprometre a desencallar el projecte del soterrament l’any 2017.

Josep Rull i Míriam Nogueras, responent les preguntes de La Veu
Berta Barcons

“Érem dramàticament conscients del patiment que això causava i de que aquest és un dels municipis més solidaris amb relació a Catalunya, donades les infraestructures que acull”, va manifestar Rull a La Veu tot celebrant que finalment les obres hagin començat. L‘exconseller va valorar el paper que ha tingut la reivindicació popular en la consecució del projecte així com el fet que els atropellaments no només tenen un impacte en la població, també en els maquinistes que treballen a Renfe.

Nogueras, per la seva banda, es va comprometre a fer el seguiment de l’execució de les obres per evitar possibles incompliments i va aprofitar la visita al municipi per reclamar inversions al territori. “Catalunya pateix una desinversió en infraestructures esgarrifosa i ja era hora que es prioritzés aquest deute que hi ha amb Montcada per part del país i del govern espanyol”.

Deixa un comentari