Els candidats al 23J lamenten que el vot s’hagi polaritzat entre PSOE i PP

Laura Campos (Sumar-ECP) i Gerard Garrido analitzen el resultat de les eleccions generals al Congrés dels Diputats i al Senat

Laura Campos (Sumar-ECP) i Gerard Garrido (ERC) votant aquest diumenge
Arixu

Després de la jornada electoral del 23J, Laura Campos i Gerard Garrido, dos dels candidats montcadencs que s’hi presentaven, han coincidit a lamentar la polarització del vot entre els dos principals partits, el PSOE i el PP.

La candidata número 1 de Sumar per Barcelona al Senat, Laura Campos, s’ha quedat a les portes d’obtenir representació. Tot i la pèrdua de tres punts respecte a les eleccions de 2019, Campos ha fet una valoració molt positiva: «Som la segona força a Montcada, tot i el context electoral tan dividit on s’ha jugat amb la por de la gent i s’ha volgut optar pel vot útil al PSOE contra l’augment del pes de la dreta», ha raonat Campos, qui ha agraït la confiança de les més de 411.000 persones que han marcat la casella amb el seu nom com a candidata al Senat, i de les quals 3.563 són de Montcada, “demostrant, un cop més, que som un poble de compromís antifeixista“, ha subratllat.

Per la seva banda, el candidat d’ERC al Congrés, Gerard Garrido –número 18 de la llista per Barcelona– valora negativament els resultats obtinguts per la davallada important de vots en uns comicis en clau d’Espanya. «No obstant això, ERC i l’independentisme poden decantar la balança si PSOE i Sumar volen formar govern, perquè hauran de sentir la veu de Catalunya», adverteix Garrido qui també reconeix que des del partit republicà s’haurà de fer autocrítica per la pèrdua d’escons a Madrid.

Deixa un comentari