Els partits celebren l’adjudicació del projecte que transformarà el municipi

Totes les formacions coincideixen a destacar la feina conjunta feta pel consistori, la Plataforma i la ciutadania

Vista de la línia R2 a l'alçada del pas a nivell del carrer Pasqual
Arxiu/Pilar Abián

Les formacions polítiques del municipi han coincidit a celebrar avui la notícia sobre l’adjudicació del projecte del soterrament de l’R2. El partit majoritari al Ple, el PSC, ha assenyalat que ara sí ja és una realitat. “Mai no havíem arribat tan lluny, no hi hi marxa enrere; estem davant la gran transformació de Montcada i Reixac”, ha manifestat la portaveu del grup municipal, Nani López. L’edil també ha agraït a la Taula i a la Plataforma pel soterrament així com als anteriors governs i a la ciutadania el treball realitzat durant aquests anys. “Aquesta unió ha fet la força“, ha manifestat López, tot afegint un agraïment especial al Ministeri de Transports i, en especial, a la ministra, Raquel Sánchez, “per la seva implicació i dedicació al projecte, així com al govern de Pedro Sánchez, per complir amb els seus compromisos”, ha dit.

Mai no havíem arribat tan lluny, no hi hi marxa enrere; estem davant la gran transformació de Montcada i Reixac

Nani López, portaveu del grup municipal del PSC

L’ex-alcaldessa i líder d’ECP, Laura Campos, també ha expressat la seva satisfacció tot posant en valor el treball institucional de la mà de la Plataforma i la ciutadania en els darrers vuit anys. “Per fi aquesta feina ha donat els seus fruits i es fa justícia històrica amb el municipi després de gairebé 40 anys de lluita; esperem que no hi hagi cap recurs i que les obres comencin el més aviat possible”, ha manifestat l’edil.

Per fi la feina feta ha donat els seus fruits i es fa justícia històrica amb el municipi després de gairebé 40 anys de lluita

Laura Campos, portaveu del grup municipal d’ECP

ERC Montcada ha estat la primera formació que ha fet un comunicat per celebrar l’adjudicació de les obres del soterrament de l’R2 al seu pas per Montcada i Reixac. “És un pas més, important i imprescindible, per fer realitat aquest projecte tan esperat i necessari per a la nostra ciutat”, ha indicat la formació en el seu escrit. Tanmateix, davant el llarg historial d’incompliments de l’Estat espanyol amb els compromisos d’inversió a Catalunya, ERC alerta que no et pot abaixar la guàrdia i caldrà fer el seguiment i fiscalització del procés des de l’inici fins a la finalització de les obres.

El partit aprofita per felicitar la Taula del Soterrament, la Plataforma Tracte Just Soterrament Total i la ciutadania, en general, per la pressió realitzada per aconseguir que el projecte es faci realitat. I també demana a l’Ajuntament, a Adif i a la unió d’empreses que han d’executar les obres, molta pedagogia i informació a la ciutadania davant d’unes obres que suposaran un gran trasbals.

Per la seva banda, el portaveu del PP, David Zambrana, considera que amb l’adjudicació de les obres del soterrament s’obre una nova etapa a la ciutat. “Aquest projecte –ha dit– ajudarà a cohesionar el municipi, a fer un centre més potent i a millorar la promoció econòmica“.

Aquest projecte ajudarà a cohesionar el municipi, a fer un centre més potent i a millorar la promoció econòmica

David Zambrana, portaveu del PP Montcada

Un altre dels partits al govern municipal de coalició, Vivim, celebra que per fi s’estigui concretant una llarga reivindicació veïnal que també implicarà una substancial millora urbanística. El portaveu de la formació, Rafa Ruiz, posa el focus en la necessitat de treballar per tal d’obrir l’oficina local del soterrament “a fi i efecte d’informar a la ciutadania sobre tots els detalls derivats d’aquesta obra, per ser de les més importants, de major dificultat i que tindrà més afectacions en la vida quotidiana dels montcadencs”.

Cal treballar per obrir l’oficina local del soterrament a fi i efecte d’informar a la ciutadania sobre tots els detalls derivats d’aquesta obra

Rafa Ruiz, portaveu de Vivim

Deixa un comentari