Els partits argumenten la seva votació al Ple d’Investidura

Cada formació ha donat suport al seu respectiu candidat, a excepció de Vivimir, que ha votat el PSC, i el PP, que s’ha abstingut

No hi ha hagut sorpreses en el Ple d’investidura, celebrat aquest dissabte a la Casa de la Vila. Cada formació ha donat suport al seu respectiu candidat, a excepció de Vivimir, que ha votat el candidat socialista Bartolo Egea –escollit com el nou alcalde de Montcada–, i el PP, que s’ha abstingut. Abans de la votació, els alcaldables dels sis grups municipals que configuren el nou Ajuntament han argumentat la seva intenció de vot.

L’alcaldessa dels últims vuit anys, Laura Campos (ECP), ha fet un balanç positiu de la gestió al capdavant del govern municipal que ha liderat en coalició amb ERC, tot subratllant que “anem a l’oposició amb el cap ben alt, amb molta dignitat i orgullosos de la feina feta. Això no és un adeu, és un fins ben aviat”. En el seu discurs, l’edil ha lamentat que el seu executiu no tingui continuïtat. “El PSC ha guanyat les eleccions, però ECP i ERC sumem 5.000 vots”, ha dit, tot preguntat al grup socialista com governarà en minoria i si a partir del 23 de juliol, després de les eleccions generals, es confirmarà el rumor que el PP entrarà en el govern. “Com explicaran als seus votants un pacte amb la dreta?”, ha afegit l’edil. Campos també ha parlat del tipus d’oposició que farà el seu partit: “Estarem amatents que es gestioni amb responsabilitat”.

Anem a l’oposició amb el cap ben alt, amb molta dignitat i orgullosos de la feina feta. Això no és un adeu, és un fins ben aviat

Laura Campos, ECP
Laura Campos, d’ECP, durant la seva intervenció al Ple d’investidura
Laura Grau

Per la seva banda, el candidat d’ERC, Jordi Sánchez, també ha lloat la feina feta de l’executiu als últims dos mandats, “deixem un Ajuntament millor”, ha comentat, tot reconeixent que “Laura Campos ha estat la nostra prioritat per intentar consolidar un govern fort”. Sánchez ha remarcat que el seu partit continuarà treballant per Montcada: “Qui ho faci amb rigor ens trobarà al seu costat, però qui vulgui tornar enrere, ens trobarà enfront”.

Qui ho faci amb rigor ens trobarà al seu costat, però qui vulgui tornar enrere, ens trobarà enfront

Jordi Sánchez, ERC
Jordi Sánchez, d’ERC, ha lloat la tasca del govern sortint
Laura Grau

Suport al PSC

El vot dels dos regidors de Vivimir ha estat decisiu en l’elecció del socialista Bartolo Egea com a nou alcalde del municipi. El seu cap de llista, Rafa Ruiz, ha comentat que la seva formació va decidir en assemblea donar suport al grup socialista “perquè la ciutadania va optar el 28 de maig per un canvi de govern”. Ruiz assegura que aquesta decisió, juntament amb el fet que “tots els projectes municipals s’han fet al final del mandat” han estat determinants. “Esperem que en els pròxims dies puguem anunciar un acord de govern”, ha expressat Ruiz.

Esperem que en els pròxims dies puguem anunciar un acord de govern

Rafa Ruiz, Vivimir
Rafa Ruiz, portaveu de Vivimir
Laura Grau

El PP no ha donat suport explícit al PSC, però la seva abstenció pot deixar entreveure una possible col·laboració amb l’executiu durant el mandat. “Governar en minoria li exigirà pactes, però ens tindrà sempre en benefici dels veïns de Montcada. Aixequi ponts, dialogui i cregui en Montcada, si ho fa, aquí tindrà el PP”, ha manifestat el cap de llista popular, David Zambrana, qui opina que Montcada és “un valor segur amb molt potencial”.

Governar en minoria li exigirà pactes, però ens tindrà sempre en benefici dels veïns de Montcada. Aixequi ponts, dialogui i cregui en Montcada, si ho fa, aquí tindrà el PP

David Zambrana, PP
David Zambrana és el nou líder del PP a Montcada
Laura Grau

Extrema dreta

El nou Ajuntament compta, per primera vegada amb un partit d’extrema dreta. El seu candidat, Santiago Hernández, ha destacat durant la seva intervenció que la seva formació no ha rebut cap proposta d’aliança per part de la resta de forces polítiques. “Presento la meva candidatura sabent que hi ha pactes sense una trucada de cortesia per cap dels partits”, ha explicat, tot afegint que “treballarem incansablement per una gestió responsable i transparent a l’Ajuntament. No caurem en el sectarisme dels que només es preocupen dels seus votants”, ha dit.

Presento la meva candidatura sabent que hi ha pactes sense una trucada de cortesia per cap dels partits

Santiago Hernández, Vox
Santiago Hernández és l’únic representant de Vox a l’Ajuntament
Laura Grau

Deixa un comentari