Els comuns demanen un acord per aïllar Vox al Ple

ECP, ERC i PSC rebutgen reconèixer cap iniciativa que presenti l’ultradeta, però encara no hi un acord formal. El PP se’n desmarca i Vivim evita posicionar-se

ECP i ERC han acordat no donar suport a cap iniciativa que presenti Vox al ple municipal
Lluís Maldonado

La sessió plenària de setembre va evidenciar que ECP, ERC i PSC volen marginar políticament VOX, tot i que encara no hi ha un acord institucional entre els grups municipals al respecte. “A partir d’ara ens abstindrem d’intervenir i participar en qualsevol moció de Vox”, va destacar la regidora d’ECP, Laura Campos, qui va fer una crida a la resta de partits a sumar-se al bloqueig institucional de l’ultradreta.

La líder dels comuns va intervenir prèviament a l’exposició de la moció defensada per Santiago Hernández (VOX) per sol·licitar un pla integral d’asfaltatge , l’adequació de l’avinguda de la riera de Sant Cugat i dels carrers Antoni Pujades i Montsant de Terra Nostra i un pla d’acció de millora de la via pública.

“Avui podem estar menys d’acord en el tema, però demà la ultradreta vindrà amb una moció contra immigrants, contra una representació teatral o negant la violència masclista“, va denunciar Campos. El portaveu d’ERC, Jordi Sánchez, va donar suport a la iniciativa i també li va negar el vot. Per part del govern, Andreu Iruela (PSC) va compartir el posicionament dels comuns, però va criticar el text de Vox, que va qualificar d'”oportunista i fora de lloc” perquè les actuacions ja estan previstes. Des de Vivimir, l’altre soci de govern, Rafa Ruiz va evitar pronunciar-se sobre la proposta d’ECP i només va justificar el vot contrari, argumentant que la demanda ja s’està treballant des de Territori.

El regidor del PP, David Zambrana, s’ha distanciat de la proposta de Campos perquè creu que “VOX és un partit legal que té el mateix dret de representació que qualsevol altre”. Això no va evitar, però, que el popular etzibés a Santiago Hernández un suggeriment: “per experiència política li recomano que s’informi abans de preguntar, perquè s’estalviarà d’enganxa-se els els dits com ho ha fet”, en referència a que el tema plantejat a la moció de VOX ja havia estat contestat feia uns mesos.

Deixa un comentari