El PSC descarta signar cap acord de govern abans del Ple d’investidura

Aquesta és la resposta dels socialistes a la proposta d’ERC per signar un pacte majoritari d’esquerres abans de dissabte

Bartolo Egea serà investit alcalde aquest dissabte
Sílvia Alquézar

Dissabte a les 12h es farà el Ple d’investidura en què Bartolo Egea serà nomenat nou alcalde amb els set vots del seu grup, el PSC, i els dos de Vivimir, i amb la garantia que no hi haurà cap sorpresa després que el PP hagi fet un comunicat anunciant la seva abstenció. Abans de la sessió, els socialistes descarten signar cap acord amb altres forces per intentar arribar a la majoria absoluta, tal com aquesta mateixa tarda ha proposat ERC. “No tanquem la porta a ampliar el govern, però en qualsevol cas, això ja serà després de la investidura”, ha manifestat Egea a laveu.cat.

No tanquem la porta a ampliar el govern, però en qualsevol cas, això ja serà després de la investidura

Bartolo Egea, alcaldable del PSC

Esquerra considera que el municipi es mereix un govern d’esquerres sòlid i estable i ha emplaçat les forces polítiques d’aquesta tendència a sumar-s’hi a la proposta i a segellar un pacte previ a la sessió plenària de dissabte. El PSC considera, però, que la crida d’ERC és desesperada i arriba tard. “La setmana després de les eleccions els vam oferir un acord de govern que van rebutjar perquè prioritzaven pactar amb ECP i amb Vivimir; quan han vist que això no ha estat possible, han volgut reprendre les converses però no tancarem res abans del Ple de dissabte”, ha explicat Salva Muñoz, de l’equip negociador socialista.

Muñoz ha afegit que el PSC ha estat obert des del primer dia a parlar amb totes les forces, excepte Vox, per garantir un govern majoritari i estable. “Per a nosaltres és una prioritat, sabem que venen anys difícils amb projectes com el del soterrament”, ha dit.

Deixa un comentari