El PSC i Vivim pacten amb el PP per garantir un govern estable

L’executiu, que estava en minoria, passa a tenir 11 regidors dels quals set són socialistes, dos de Vivim i dos del PP

L'alcalde, Bartolo Egea, al centre de la imatge acompanyat a l'esquerra per Rafa Ruiz (Vivim) i a la dreta, per David Zambrana (PP)
Premsa Ajuntament

PSC i Vivim han anunciat l’entrada del PP –fins ara, amb dos regidors a l’oposició– al govern municipal per tal de garantir un govern estable i transversal durant l’actual mandat. L’acord s’ha signat avui i implica canvis al cartipàs municipal ja que el portaveu dels populars, David Zambrana, passa a ocupar les carteres de Policia Local –actualment depenent d’Alcaldia–, Promoció Econòmica –que ocupava Nani López (PSC) i Indústria –aquesta última de nova creació– amb una dedicació exclusiva. Zambrana també substitueix Albert Carandell (PSC) com a tercer tinent d’alcalde i assumeix la presidència de l’Àrea de Serveis, que fins ara depenia de Dori Alcalà (PSC). L’altre membre del grup municipal del PP, Laia López, serà regidora del govern però sense cartera.

Montcada i Reixac necessita disposar d’un govern en majoria per solucionar els problemes i preocupacions de la ciutadania i afrontar els reptes de futur imminent

Bartolo Egea, alcalde

Aquest és un pacte per l’estabilitat que respon als resultats de les eleccions municipals en què l’electorat va evidenciar la voluntat d’un canvi de govern”, ha manifestat l’alcalde, el socialista Bartolo Egea per justificar la tria del nou soci, en contraposició a les forces que van liderar el consistori durant els dos anteriors mandats –ECP i ERC. “Montcada i Reixac necessita disposar d’un govern en majoria per solucionar els problemes i preocupacions de la ciutadania i afrontar els reptes de futur imminent”, opina Egea.

Com a força municipalista, avantposem els interessos de la ciutat a les ideologies

Rafa Ruiz, Vivim

Vivim, l’actual soci del PSC a l’executiu, també veu amb bons ulls el pacte amb els populars que ha estat aprovat per majoria absoluta en l’assemblea de la formació. “Com a força municipalista, avantposem els interessos de la ciutat a les ideologies”, ha explicat el portaveu de Vivim, Rafa Ruiz, tot insistint que el que uneix les tres forces polítiques al govern són “la defensa territorial, el benestar de la població i un marc de defensa del municipalisme propi”.

Gràcies a la generositat del grup socialista, el nostre partit té la possibilitat de col·laborar per garantir l’estabilitat a l’Ajuntament

David Zambrana, PP

Per primer cop des de l’inici de la democràcia, el PP entra a formar part del govern municipal i ho fa pactant amb el PSC, un soci políticament antagònic. “Sabem que no entra dins de la normalitat però, gràcies a la generositat del grup socialista, el nostre partit té la possibilitat de col·laborar per garantir l’estabilitat a l’Ajuntament i assolir la tranquil·litat que es requereix per avançar en els projectes de la nostra ciutat”, ha assenyalat Zambrana. L’edil ha recordat que el PP ha propiciat la investidura del socialista Jaume Collboni com a alcalde de Barcelona i ha afegit que, tot i l’entrada del PP al govern municipal, “el nombre i el cost del regidors amb cartera està per sota del que hi havia a l’anterior mandat”.

Més canvis al cartipàs

Aprofitant la reestructuració de l’executiu municipal, s’han fet alguns canvis de denominació o traspàs de competències entre àrees; la Regidoria de Serveis de gestió i sistemes d’informació passa a anomenar-se Transformació digital i es crea una nova regidoria, la d’Atenció Ciutadana. L’àmbit d’assegurances passa de l’Àrea Econòmica a l’Àrea de Serveis.

Una resposta a “El PSC i Vivim pacten amb el PP per garantir un govern estable”

  1. Sr. alcalde, ha traicionado las siglas que le arropan, ha traicionado a todos los votantes del PSC, no sé si podrá dormir tranquilo. Si a Nicolás Redondo Terreros le han expulsado del PSOE usted debería seguir su camino. Es vergonzoso que permita entrar a la derecha en el gobierno de Montcada, queda claro que su único objetivo es ser alcalde, le da lo mismo vender su alma al diablo. El tiempo le pondrá en su sitio, traidor.

Deixa un comentari