Els horts del Ripoll desapareixen per a la recuperació mediambiental del riu

L’Ajuntament i l’ACA aporten 51.000 euros per a les primeres obres d’arranjament

Els horts il·legals de la llera del riu Ripoll han començat a desaparèixer del paisatge. Aquesta setmana han començat les obres de neteja de residus i adequació paisatgística i ambiental del riu Ripoll al seu pas per Montcada i Reixac, per les quals l’Ajuntament de la ciutat i l’Agència Catalana de l’Aigua destinen un pressupost de 51.000 euros.

L’actuació es fa en el tram comprès entre la desembocadura de la riera de Sant Cugat al riu Ripoll i el límit del terme municipal de Montcada i Reixac i Ripollet, que representa una superfície de 12 ha. Les obres tenen com a objectiu fer desaparèixer els horts il·legals de la llera del riu, redissenyar el perfil del territori i finalment sembrar-hi vegetació de ribera i arbustos. A més, per tal de controlar que els abocaments de brossa no es repeteixin un cop realitzada la neteja, l’Ajuntament intensificarà la vigilància a la zona. Es treballs estan oberts a la participació d’entitats, en concret hi col·laboren Projecte Rius i l’Associació per la Conservació de l’Entorn i la Recerca (ACER).

El president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent, ha destacat que es tracta de l’actuació més ambiciosa que s’està duent a terme en l’àmbit del riu Ripoll per tal de recuperar-lo a nivell ambiental.

D’altra bada, durant aquest mes de novembre l’Ajuntament ha netejat els torrents d’en Fàbregas, la Vallençana, Mas Duran i Reixac.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari