Els pressupostos participatius s’obren també a projectes socials i juvenils

Els grups municipals aproven per unanimitat les bases de la tercera convocatòria que s’iniciarà al mes de juny

L'Espai d'entitats Poblet i les pistes annexes al pavelló van ser els dos projectes guanyadors de la primera edició dels pressupostos participatius
Raül Rivas

El Ple municipal va aprovar aquest dijous per unanimitat les bases de la tercera convocatòria dels pressupostos participatius cara a l'exercici del 2022 que incorpora novetats, com ara la possibilitat de presentar projectes de caràcter social i d’altres específics de l’àmbit juvenil. “A cada convocatòria intentem introduir millores i, en aquesta, obrim la possibilitat als propostes de caire social, atenent a la necessitat del ric teixit associatiu que tenim, i també volem implicar els joves”, va explicar el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana, Juan Carlos de la Torre (ECP). La iniciativa de dotar una partida de 10.000 euros per a projectes juvenils ha sorgit de la Regidoria d’Infància i Joventut, que serà l’encarregada de tutelar el desenvolupament de la proposta guanyadora.

Els pressupostos participatius es van posar en marxa en l'anterior mandat i són un mecanisme a través del qual la ciutadania decideix a quines actuacions anirà destinada una part dels recursos econòmics públics del municipi, en total 285.000 euros –250.000 de la partida d’inversions i 35.000 euros de partides del pressupost ordinari que es destinaran 25.000 per a projectes socials i 10.000 per a projectes juvenils. "La voluntat d'aquest govern –ECP i ERC– és empoderar la ciutadania i implicar-la en la presa de decisions", va afegir l'edil.

El PSC, principal grup de l'oposició, va fer algunes propostes cara a futures edicions de la convocatòria. "Creiem que seria millor no limitar d'entrada el cost de cada projecte i anar en la línia de fer-ne menys, però més potents", va dir la regidora socialista Adoración Alcalà, qui també va instar el govern a fer una jornada de presentació pública sobre els pressupostos participatius. En nom de Cs, Juan Romero va manifestar que el seu grup avala qualsevol iniciativa que afavoreixi la participació ciutadana: "Confiem que tant les comissions com els tècnics i polítics que analitzaran els projectes sabran seleccionar els millors i animem les entitats a presentar propostes".

 

Calendari previst

El termini de presentació de projectes s'obrirà l'1 de juny. Fins al dia 30 es podran presentar propostes generals i socials, mentre que el termini per a les d’àmbit juvenil s’allargarà fins al 6 de setembre, atès que per als joves el juny és un mes marcat pels examens finals i la selectivitat. El grup motor i la comissió tècnica valorarà les proposi­cions entre setembre i octubre i al novembre es donaran a conèixer els projectes guanyadors que s’incorporaran als pressupostos de l’any vinent. Per participar en qualsevol de les dues fases cal registrar-se a la plataforma Montcada Participa. Cada persona o entitat podrà presentar dos projectes de cada apartat, com a màxim.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari