Els salaris es retallaran un 3% aquest any i un 1,5% l’any vinent

El 67% de la plantilla vota favor de la proposta de la multinacional a canvi que retiri l’ERO que afectava 166 treballadors

La direcció ha de negociar amb els empleats els termes de l'acord
Laura Grau
La plantilla ha acceptat la proposta de reducció de salaris

La retallada de salaris per evitar els acomiadaments a General Cable serà d’un 3% el que resta d’any i d’un 1,5% al 2013. Aquesta és l’oferta de la multinacional que ha estat aceptada per més del 67% de la plantilla. La mesura implicarà la retirada de l’ERO que hauria deixat a l’atur 166 empleats, una seixantena dels quals seria de la planta de Pla d’en Coll, on hi ha 200. La resta de plantes estan a Manlleu, Abrera i Barcelona, amb un total de 1070 empleats.

Segons fonts de la Federació d’Indústria d’Usoc (Fi-Usoc), l’acord entre la direcció de la companyia i el comitè d’empresa també estableix que la contenció salarial es reduirà a zero al 2014. La federació ha valorat que el pacte garanteix l’estabilitat i l’activitat de la companyia i evita acomiadaments. General Cable havia anunciat a mitjan juny la presentació d’aquest ERO, que equivalia al 15,5% de la plantilla catalana, al·legant la necessitat de reduir costos salarials per augmentar la competitivitat i les exportacions de les fàbriques catalanes. La multinacional, de matriu catalana, es dedica a la fabricació i comercialització de cable elèctric.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari