En marxa les obres de l’avinguda de la Ribera

La circulació de vehicles entre el pont de la Roca i el carrer Llevant romandrà tallada durant tres mesos

A causa de les obres, l'avinguda de la Ribera està tallada en sentit Can Sant Joan
Premsa Ajuntament

Ja estan en marxa les obres del nou passeig de l’avinguda de la Ribera en el tram entre el pont de la Roca i el carrer Llevant. En aquesta primera fase, l’avinguda de la Ribera romandrà tallada en sentit Can Sant Joan durant tres mesos. Per a les fases posteriors, s’està habilitant un aparcament provisional per a 90 places als antics terrenys de Valentine. En total, les obres afectaran una superfície de 7.650 m² i tindran una durada aproximada de 10 mesos i mig. El cost de les obres, cofinançades per l’Ajuntament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Fons Europeu de Desenvolupament Regional , és de 2,7 milions d’euros.

Actuacions previstes

El nou passeig anirà paral·lel al riu i unirà els barris de Can Sant Joan, La Ribera i Montcada Centre. Entre les actuacions previstes hi ha la renovació de la plaça Larramendi; la construcció d’un voladís entre els carrers Bogatell i París, que serà un mirador sobre el riu; la urbanització d’un carril bici segregat; la remodelació i ampliació de la vorera més propera als edificis, entre el carrer Larramendi i el pont de la Roca, per fer-la més accessible –en alguns punts, es passarà de 80 centímetres a 1.80 d’amplada–; i la col·locació de vegetació i arbrat.

Més amplada i pacificació del trànsit

El nou passeig tindrà una amplada de cinc metres: dos seran per al carril bici segregat i la resta, per als vianants. Els 630 metres del nou passeig tindran un nou enllumenat i mobiliari urbà. A més, i amb l’objectiu de millorar la seguretat i el confort dels vianants, la calçada quedarà deprimida respecte a la cota de les places i del passeig fluvial. Aquest canvi de desnivell obligarà els vehicles a reduir la velocitat al seu pas per l’avinguda.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari