El nou Pla Director Urbanístic Metropolità, obert a les aportacions ciutadanes

Tècnics de l’AMB es desplaçaran els dies 6 i 7 de setembre al municipi per atendre les consultes ciutadanes sobre el PDUM

Vista aèria de Montcada i Reixac
Arxiu

L’Àrea Metropolitana facilita que les entitats, els col·lectius o els particulars que ho desitgin puguin fer aportacions o al·legacions al nou Pla Director Urbanístic Metropolità (PDUM), substitut del Pla General Metropolità del 1976, ja obsolet. El document, aprovat inicialment el passat mes d’abril, és l’instrument que ordenarà el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona –formada per 36 municipis, entre els quals hi ha Montcada i Reixac– en les pròximes dècades.

El PDUM és l’instrument que ordenarà el territori de l’Àrea Metropolitana de Barcelona en les pròximes dècades


El PDUM vol donar, des de l’urbanisme, respostes a les necessitats actuals de la població, de
les ciutats i pobles, i del territori en general, apostant per un model de desenvolupament sostenible,
equitatiu i cohesionat. Actualment, el document es troba en exposició pública fins al 30 d’octubre. Per tal que la ciutadania el conegui i en faci les aportacions que consideri oportunes, l’AMB ha obert una oficina d’atenció itinerant que visitarà els diferents municipis metropolitans. L’equip tècnic atendrà les consultes a Montcada i Reixac els dies 6 i 7 de setembre, al mateix Ajuntament, amb cita prèvia.

Crida a la participació

El president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, Andreu Iruela (PSC), ha fet a través de laveu.cat una crida a la ciutadania perquè faci les seves aportacions al PDUM entenent que representa una eina de transformació molt important per a tots els municipis de l’AMB. “El PGM del 1976 ja no respon a les necessitats actuals, necessitem un nou model de desenvolupament urbanístic que ens permeti avançar cap a unes ciutats més eficients, equilibrades i sostenibles, especialment des del punt de vista de la mobilitat i la cohesió social”, ha manifestat l’edil.

Necessitem un nou model de desenvolupament urbanístic que ens permeti avançar cap a unes ciutats més eficients, equilibrades i sostenibles

Andreu Iruela, president de l’Àrea Territorial

Atès que el document és complex, l’Ajuntament proposarà a l’AMB la convocatòria en les properes setmanes una jornada de presentació a la localitat perquè entitats, col·lectius i particulars puguin conèixer les implicacions del PDUM i fer les al·legacions que considerin oportunes abans de la seva aprovació definitiva. “Des del consistori també el volem estudiar a fons per poder fer les nostres aportacions“, ha afegit el regidor.

Un dels polítics encarregats de l’elaboració del PDUM va ser l’antecessor d’Iruela en el càrrec, Jordi Sánchez (ERC), vicepresident de Polítiques de Desenvolupament Urbanístic de l’AMB durant l’anterior mandat. En referència al treball fet, l’actual president de l’Àrea Territorial ha assenyalat compartir moltes de les propostes que inclou el Pla, com ara transformar l’N-150 en una avinguda metropolitana i la protecció del Pla de Reixac.

El PDUM proposa, entre d’altres qüestions, que l’N-150 sigui una avinguda metropolitana, la protecció del Pla de Reixac i transformar l’espai industrial que ocupa la cimentera en zona residencial

El PDUM també proposa transformar l’espai industrial que ocupa la cimentera en zona residencial, el que significaria posar data de finalització a l’activitat de la planta. Sobre aquesta possibilitat Iruela prefereix no pronunciar-se, a l’espera que es resolguin les causes judicials que hi ha en marxa contra Holcim des de l’AV Can Sant Joan i el mateix Ajuntament. “El posicionament del govern serà respectar el que marqui la legalitat vigent“, ha dit.

Deixa un comentari