Ventiladors, aigua i ventalls per combatre la calor als centres de votació

Els tretze punts de votació romandran oberts fins a les 20 h

Els equipaments sense aire condicionat s'han dotat de ventiladors
Laura Grau
Una noia, votant a la Casa de la Vila
Un nen, ficant el vot del seu pare a l'urna, a l'INS la Ribera
Una dona i la seva mare gran, votant a l'INS la Ribera
Votacions a l'escola Reixac, amb força afluència de públic a primera hora del matí
Persones votant a l'escola El Turó

Només quatre dels tretze punts de votació habilitats a Montcada disposen de refrigeració. Per aquest motiu, l’Ajuntament ha instal·lat ventiladors a la resta d’equipaments amb l’objectiu de fer més suportable la jornada als membres de les taules, a més de repartir aigües a tots els col·legis. També s’ha pogut veure moltes persones fent servir ventalls per rebaixar la sensació de calor.

Els 13 centres punts de votació de Montcada i Reixac han obert les portes amb normalitat aquest matí després de constituir-se les trenta meses electorals, integrades per 90 persones, entre presidents i vocals de taula. En aquestes eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, estan cridades a votar un total de 25.967 persones, 73 menys que als comicis locals celebrats fa dos mesos.

L’Ajuntament ha desplegat un dispositiu especial tècnic i humà format per una trentena de treballadors municipals per garantir el bon funcionament de la jornada. Els centres electorals –que romandran oberts fins a les 20h– són l’Espai Jove Can Tauler, Casa de la Vila, Institut La Ferreria, escola El Turó, Centre Cívic La Ribera, Institut La Ribera, escola Reixac, escola Elvira Cuyàs, Institut Montserrat Miró, Institut escola Mas Rampinyo, escola Mitja Costa, Espai Cultural Kursaal i Centre Cívic Can Cuiàs.

Opcions

Un total de 12 candidatures opten al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Barcelona; per ordre de proclamació a la Junta Electoral: PSC-PSOE, Frente Obrero, PACMA, PP, ERC, VOX, Sumar-En Comú Podem, Junts, CUP, PCTC, Recortes Cero i PDeCAT-Espai CiU.

Les anteriors eleccions al Congrés i al Senat es van celebrar a final del 2019 i van registrar un 71,66% de participació; hi va votar un total de 18.334 persones d’un cens de 25.583. Les dades de participació es faran públiques a les 14 h i a les 18 h i el recompte de vots arrencarà a les 20 h, un cop tanquin els col·legis electorals.

Deixa un comentari