Entra en vigor la restricció de trobades socials de 10 a 6 persones

S’ha establert un nou protocol de recomanacions per a les famílies

Les trobades en espais públics i privats no podrà superar les sis persones si no hi conviuen
Laura Grau

Les trobades socials es limiten des d'avui a un màxim de sis persones tant en l'àmbit públic com el privat i a tot Catalunya. Fins ara les reunions podien ser de deu persones. La mesura s'adopta després que el Procicat, a petició del Departament de Salut, l'hagi autoritzat arran de la situació de l'epidèmia, amb un augment de nous casos, així com del risc molt alt de rebrot. 

Al mateix temps, s'ha establert un protocol més estricte per a famílies. L'òrgan ha optat per no tancar els parcs infantils, però sí que es considera necessari reforçar les pautes per a les famílies per a fer-ne un ús correcte, i alhora els elements de control per part de les administracions públiques locals. Així, es demana que no s'accedeixi als parcs quan hi hagi molts infants, que s'extremi la higiene de mans, evitar berenar en l'espai de joc i es recomana que només un adult acompanyi els nens. També es recorda que l'ús de la mascareta a partir dels 6 anys inclosos i, sempre que sigui possible, entre els 3 i 5 anys.

També tenen instruccions noves les administracions locals, a les quals es demana que reforcin els missatges informatius en els accessos als parcs infantils sobre evitar aglomeracions i mantenir distàncies de seguretat interpersonal. De fet, hauran de  reduir els aforaments per a fer-ho possible en espais d’afluència important de forma habitual (al 50% com a norma general), i podran tancar-ne els de major concurrència on no es puguin garantir distàncies ni evitar aglomeracions. A més, caldrà incrementar la neteja i desinfecció d’espais que presentin superfícies de contacte (gronxadors, tobogans, baranes i escales, superfícies d’escalada, etc.), espais tancats o semitancats (casetes de joc, túnels o tubs), equipaments per a fer exercici, bancs, taules i papereres.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari