Esports destinarà 15.000 euros a becar infants i joves d’entorns vulnerables

El nivell esportiu, el nivell econòmic, la situació d’atur o pertànyer a família nombrosa o monoparental són els criteris de valoració per concedir els ajuts

Una seixantena d'infants participa al Casal de Futbol, a l'estadi de la Ferreria
Eric Moner
Hi opten els infants dels Jocs Escolars i els menors de 21 anys que participin a cursos de la Regidoria d’Esports o que facin esport federat no professional

Montcada atorgarà per primer cop beques esportives, per tal de promoure i diversificar la pràctica esportiva al municipi i afavorir que infants i joves d’entorns vulnerables puguin practicar esport. ‘Les dificultats econòmiques no poden deixar que infants i joves no facin esport, una pràctica fonamental en el seu desenvolupament físic i mental’, ha explicat el regidor d’Esports, Gerard Garrido. 

Els ajuts s’aplicaran a la temporada 2021-2022 i la dotació pressupostària total és de 15.000 euros. Hi podran optar els participants individuals en els Jocs Escolars –amb fitxa esportiva a una escola local–, esportistes menors de 21 anys en competicions esportives oficials no professionals i menors de 21 anys que participin en els cursos que ofereix la Regidoria d’Esports i que no tinguin cap altra bonificació en els preus o tarifes. En qualsevol dels tres casos, s’ha de tenir l’empadronament a Montcada i Reixac.Ciutadans ha demanat que "la partida es pugui ampliar si fos necessari per no deixar ningú fora"', ha expressat el regidor Juan Romero.

Tramitació dels ajuts
Per optar als ajuts, s’ha d’obtenir un mínim de 40 punts en base a uns criteris de valoració –que es poden consultar a www.montcada.cat–, que es divideixen en nivell esportiu, nivell econòmic i altres factors (estar en situació d’atur o pertànyer a família nombrosa o monoparental).El termini per demanar les beques anirà de l’1 al 30 de setembre, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC). En el cas que es vulgui fer el tràmit de forma presencial, caldrà demanar cita prèvia.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari