EUCat aposta per les polítiques socials i la unitat de les esquerres per combatre el feixisme

La coordinadora de la formació, Núria Lozano, i Carles Vallejo, de l’Associació Catalana d’Expresos polítics del Franquisme, protagonitzen l’acte convocat per la formació al municipi

Núria Lozano, amb el coordinador local d'EUCat, José Rodríguez
Pilar Abián
L'acte s'ha fet a la plaça Bosc i ha inclòs una actuació musical
Carles Vallejo, durant la seva intervenció a Can Sant Joan

'Contra el feixisme i per la unitat de les esquerres', ha estat el títol de l'acte convocat aquest dissabte al migdia a Can Sant Joan pel comitè local d'Esquerra Unida Catalunya (EUCat) i al qual han participat la coordinadora de la formació, Núria Lozano, i Carles Vallejo, de l'Associació Catalana d'Expresos polítics del Franquisme. La matinal ha estat presentada pel nou responsable de la formació al municipi, José Rodríguez.

En declaracions a laveu.cat, Lozano ha expressat la seva preocupació per l'impacte que la pandèmia ha tingut en general i, en les classes populars, en particular, pel que fa a l'increment de l'individualisme. "Hem de recuperar el contacte humà i l'esperit de fraternitat, la unitat i la convivència entre veïnes i treballadores", ha dit. En aquest sentit, la coordinadora d'EUCat també s'ha referit a la necessitat que hi hagi més unió entre les formacions d'esquerres i molta pedagogia per plantar cara al feixisme. "La millor manera de combatre'l és amb millors condicions de vida per a la gent; el discurs que l'immigrant ens ve a treure el treball i les prestacions socials no el capgirem retallant les prestacions, sinó creant més treball i invertint en prestacions socials perquè tothom que les necessiti, vingui d'on vingui, se'n pugui beneficiar", ha manifestat Lozano. 

La política també s'ha referit a la tasca que Unidas Podemos està fent al govern central per fer front a l'actual crisi apostant per inversió social i no per retallades, com es va fer al 2008: "L'aportació del partit demostra que hi ha altres maneres de governar, amb totes les dificultats i limitacions que hi pugui haver". Per a Lozano, el problema no rau en la manca de riquesa sinó en la seva redistribució i en establir prioritats. "Es tracta de definir què és el que es vol potenciar, si determinades activitats econòmiques o bé la salut, l'educació, les pensions i aquelles les persones que no tenen ingressos i necessiten tirar endavant", ha manifestat.

 

Història repetida 

El president de Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, ha parlat de la importància de fer pedagogia democràtica i antifeixista en els barris populars i ha recordat que l'extremadreta ja va aprofitar altres crisis per obrir-se pas a Itàlia, als anys 20, i a Alemanya, als 30. "No hem après les lliçons de la història, hem d'evitar que l'ou de la serp del feixisme esclati a partir dels problemes de les classes treballadores i, per això, cal lluitar molt per la defensa del seu benestar", ha assenyalat. Per a Vallejo, no és casual que els governs liberals i de la ultradreta es carreguin drets socials: "Saben que així creen les condicions per aquests caus d'odi i de por i perquè els pobres s'enfronti entre ells".

Malgrat tot, el president de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme, s'ha mostrat esperançat i disposat a seguir lluitant per explicar les noves generacions la importància de defensar els drets i les llibertats per les quals els membres de l'entitat van ser empresonats durant la Dictadura: "Aquest és el nostre compromís amb els joves, fer que no es deixen enganyar per la demagògia i el populisme i s'adonin que el capital, l'especulació i els poders fàctics són els que volen dividir els treballadors perquè no conquereixin millors condicions de vida".

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari