Hercesa comença a construir a la zona 21 de Terra Nostra

ICV-EUiA critica el govern per manca d’informació mentre que el el regidor d’Urbanisme afirma haver avisat els veïns

El grup municipal d’Iniciativa Verds-Esquerra Unida Alternativa ha criticat obertament que l’Ajuntament hagi donat permís a la constructora Hercesa per iniciar la construcció de sis blocs de pisosa la zona 21 de Terra Nostra, concretament el sector d’actuació número 1, ocupat per un pinar. A causa dels treballs han estat talats bona part dels pins que ocupaven el sector.
Per al govern municipal, les crítiques de l’oposició no són justificades. Segons ha explicat el regidor d’Urbanisme, el socialista Jordi Climent, Hercesa ha seguit la tramitació corresponent i els veïns han estat informats de l’inici dels treballs.

El procés per regularitzar la zona 21 de Terra Nostra –entre la N-150 i l’autopista C-58– es va iniciar a principi de la dècada dels 90. L’any 2004 es va fer la modificació del Pla General Metropolità (PGM) que va determinar com quedaven definides les cinc zones d’actuació, cadascuna de les quals s’ha de desenvolupar per separat. La que presenta més conflicte és la número 2 perquè hi ha més d’un centenar de propietaris i no tots estan d’acord amb els costos que hauran de pagar segons els projectes d’urbanització i de reparcel·lació que ha fet l’Ajuntament.

A la zona d’actuació número 1, en ser d’un únic propietari –la constructora d’Hercesa– s’han fet les tramitacions oportunes per poder començar les obres dels sis blocs de pisos projectats, fet que ha motivat les crítiques de l’oposició. “El govern no hauria d’haver donat permís d’obres sense parlar-ho amb la resta de forces polítiques i amb els veïns, tal i com va prometre durant la campanya electoral”, ha dit el portaveu d’ICV-EuiA, Josep M. González, qui també ha lamentat la tala de pins que la promotora ha fet en el solar. Per la seva banda el regidor d’Urbanisme, el socialista Jordi Climent, ha recordat que “la llei determina que cada unitat d’actuació s’ha de desenvolupar per separat i Hercesa ha seguit la tramitació correctament; a més, els representants dels veïns de la zona d’actuació número 2 han estat informats personalment sobre l’inici d’obres”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari