ICV tria Laura Campos com a candidata en una assemblea oberta

El grup motor d’En Comú Podem Montcada, format per ICV, EUiA i Podem, haurà de ratificar l’alcaldessa com a cap de llista de la nova coalició

Laura Campos, flanquejada per Eva Manzano i Sílvia Piñero, responsables de comunicació i dona i salut, respectivament, de l'executiva d'ICV

Laura Campos, actual alcaldessa de Montcada i Reixac, ha estat escollida per unanimitat com a candidata d'ICV a les eleccions municipals de 2019 en l'assemblea oberta que va convocar ahir la tarda la formació rogiverda al seu local amb l'assistència de militants i simpatitzants. El grup motor d’En Comú Podem Montcada haurà de ratificar Campos com a cap de llista d'aquesta nova candidatura que aglutina ICV, EUiA i Podem en una propera assemblea. Aquest grup, format per representants de les tres formacions, ja ha començat  a confeccionar la llista de persones que formaran part de la candidatura i el seu programa electoral.

L’alcaldessa va aprofitar l'assemblea per fer un balanç d'aquest mandat, durant el qual ha governat amb ERC i Círculo Montcada com a socis de govern. "Creiem que en línies generals hem fet una bona feina en el camí cap a una Montcada més justa, més democràtica i més sostenible", va dir Campos, en referència als tres eixos programàtics de la formació. En l'àmbit social, va destacar l'increment en un milió d'euros del pressupost destinat als col·lectius més vulnerables i la redacció del Pla Local d'Inclusió Social, que inclou més d'un centenar d'accions i programes contra l'exclusió, amb especial atenció als problemes d'emergència habitacional. En l'àmbit de la participació, l'alcaldessa va assenyalar l'aposta pels consells municipals, com el Consell d'Infants, així com les primeres experiències de pressupostos participatius. I en l'àmbit d'urbanisme, es va referir a l'auditoria urbanística i les accions endegades per donar resposta a problemes heretats de l'anterior govern, com el de les expropiacions i les urbanitzacions amb dèficits. "Hem ofert solucions per a Gallecs i Vallençana-Quixot i continuarem treballant per abordar la situació de sectors com Can Pomada i les zones 15 i 21 de Terra Nostra", va explicar Campos, qui va defensar "l'urbanisme de valors enfront l'especulatiu".

L'alcaldessa també va fer autocrítica, reconeixent que cal millorar el procés de pressupostos participatius, repensar la figura dels regidors de barri, optimitzar els sistemes de recaptació d'impostos i dedicar més recursos al manteniment de la via pública. L'edil va reconèixer que ha estat un mandat complicat, tenint en compte el context local, amb un govern en minoria –9 regidors de 21– i unes finances hipotecades pel pagament de les expropiacions –un deute de 24 milions d'euros–, i el context nacional, marcat pel procés sobiranista i la inestabilitat del govern autonòmic. "Malgrat les dificultats, hem governat de forma responsable i hem aconseguit mantenir els serveis a la ciutadania sense augmentar la pressió fiscal, compensant la falta de recursos amb creativitat, il·lusió i molta feina", va dir Campos, qui va finalitzar la seva intervenció demanant la implicació de tota la militància per revalidar l'alcaldia i poder donar continuïtat als projectes iniciats durant aquest mandat. 

 

 

Seccions:

Deixa un comentari