La Generalitat estudia obrir les piscines municipals si es consideren un refugi climàtic

L’Ajuntament va organitzar ahir la tercera reunió informativa per explicar el Pla de sequera

Piscina municipal de la Zona Esportiva Centre
Arxiu/ Sílvia Alquézar

La Generalitat està valorant la possibilitat d’obrir les piscines municipals a l’estiu si es consideren un refugi climàtic. Aquesta mesura s’aplicaria en aquelles poblacions on l’equipament sigui l’únic o un dels pocs serveis dels quals disposi el veïnat per refrescar-se. En l’actual fase d’emergència per la sequera extrema, el govern català va determinar que les piscines públiques no podran obrir, tot i que ara ha anunciat que estudia elaborar un cens de les instal·lacions que es considerin una excepció.

En molts municipis, les piscines no només són un espai de lleure, sinó que també són els únics llocs on passar les hores de més calor durant l’estiu. Els consistoris consideren que són instal·lacions que, en situació de calor extrema, tenen un paper molt important a l’hora de millorar la cohesió social i la convivència dels barris.

Reunió informativa

D’esquerra a dreta, el tècnic de Protecció Civil, Ignacio Gómez, l’alcalde Bartolo Egea, la regidora Anabel Moreno i el coordinador de l’Àrea de Serveis, Josep Pubill
Sílvia Alquézar

L’Ajuntament va organitzar ahir a la Casa de la Vila la tercera de les reunions informatives per explicar el Pla de sequera i l’ordenança específica que es vol aprovar a la sessió plenària del 29 de febrer, així com les principals accions que ha previst realitzar davant la situació d’emergència. . L’alcalde, Bartolo Egea (PSC), va remarcar la importància que “tothom es conscienciï davant la situació extrema que estem vivint”, tot afegint que el consistori ha creat una taula de treball per afrontar la problemàtica al municipi, formada per representants del govern, de l’oposició i per tècnics de totes les àrees de l’Ajuntament. La portaveu de la Taula d’emergència, Anabel Moreno (Vivim), va demanar a la ciutadania “responsabilitat i consciència sobre la necessitat de fer un bon ús de l’aigua” i va insistir en la necessitat de canviar els hàbits de consum per estalviar aigua.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari