La Plataforma demana a la Generalitat ‘complicitat davant del govern de Madrid’

El col·lectiu es va entrevistar dilluns amb el director general de Transport i Mobilitat, Ricard Font, qui ha mostrat la seva disponibilitat a col·laborar

La Plataforma Soterrament Total ha demanat al govern català “complicitat davant del govern de Madrid” per aconseguir que la reivindicació històrica del soterrament de la línia de Portbou al seu pas per Montcada sigui una realitat. Així ho van transmetre els quatre representants del col·lectiu al director general de Transport i Mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, durant la reunió que van mantenir aquest dilluns a Barcelona. Font va mostrar la seva disponibilitat a col·laborar i va informar la Plataforma que la Generalitat ha presentat al·legacions al Plan de Infraestructuras, Transporte i Vivienda (PITVI) del govern central perquè el Ministeri de Foment compleixi l’acord subscrit amb l’Ajuntament el 2007 per iniciar les obres de soterrament de la línia de Portbou abans que acabin els treballs de la construcció de la Línia d’Alta Velocitat al seu pas per Montcada. El PITVI, aprovat el 2012, anul·la els convenis signats amb les diferents administracions i contempla que la integració urbana de les vies de comunicació, com és el cas de les línies ferroviàries, passa a ser competència dels ens autonòmics i locals. L’Àrea de Política Territorial del consistori també va presentar al·legacions al PITVI, argumentant que la responsabilitat de fer-se càrrec de les inversions a millores d’integració urbana és del Ministeri de Foment, ja que no es tracta únicament d’obres de caràcter urbanístic sinó que afecten a una xarxa ferroviària nacional i, per tant, a una competència estatal.

 

La Plataforma també va aprofitar la trobada per convidar el director general a la jornada prevista el 8 d’octubre per donar a conèixer la realitat del municipi als representants polítics a nivell català i estatal. El col·lectiu ha demanat la implicació dels partits de Montcada per assegurar a la trobada de la tardor l’assistència dels grups parlamentaris corresponents.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari