La Plataforma demana la implicació dels partits polítics

El col·lectiu insta les formacions a treballar perquè es compleixin els compromisos adquirits pels grups parlamentaris en la trobada del 25 de juny

Els portaveus de la Plataforma Soterrament Total, Ramón Bueno i Antoni Mollet, durant la reunió a la Casa de la Vila
Sílvia Alquézar

La Plataforma Soterrament Total demanarà als grups municipals el seu compromís i col·laboració perquè els acords a què es van arribar amb els representants dels grups parlamentaris de Catalunya durant la trobada del 25 de juny siguin una realitat. El col.lectiu, que es va reunir aquest dijous a la Casa de la Vila, considera que els partits polítics de la ciutat han de jugar un paper molt important per preparar la trobada de parlamentaris i diputats a Montcada prevista el pròxim 8 d’octubre i aconseguir l’aprovació de la resolució on s’insta al govern català que assumeixi el soterrament com un projecte d’interès nacional. L’objectiu d’aquestes dues iniciatives és donar a conèixer la situació de Montcada als polítics catalans i estatals abans que el govern central comenci a elaborar els pressupostos del 2015. “Hem d’intentar que s’inclogui una partida als comptes de l’any vinent per iniciar les obres del soterrament”, va dir el portaveu del col·lectiu, Ramón Bueno, qui va explicar que la Plataforma enviarà als grups municipals una carta per demanar la seva implicació.

 

A la reunió d’ahir hi havia representants de totes les forces polítiques a Montcada, a excepció del PPC. Durant el debat, les formacions van coincidir a destacar que és important mantenir la unitat per reclamar el compliment de l’acord signat el 2007 amb el Ministeri de Foment que contempla el començament de les obres del soterrament abans que acabin els treballs del Tren d’Alta Velocitat (TAV), que estaran enllestits al mes de desembre amb la finalització de la construcció del pou de ventilació al passeig Jaume I. A la trobada també es va plantejar la possibilitat de portar el cas a la fiscalia en considerar que la nova línia ha entrat en funcionament sense disposar de les mesures de seguretat necessàries. En aquest sentit, el president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, Juan Parra (PSC), va manifestar que els serveis jurídics municipals estan estudiant el tema per veure si es pot emprendre una futura acció jurídica.

 

La Plataforma farà el pròxim dimarts (18h) una acció reivindicativa que consistirà en la col·locació de pancartes a la tanca del recinte on s’estan fent les obres del pou de ventilació, al passeig Jaume I.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari