La primera reunió de la comissió de seguiment de les obres compromeses pel Ministeri es farà a Madrid

La trobada tindrà lloc a mitjan de mes i comptarà amb la participació de representants de l’Ajuntament i de la Plataforma

La comissió de seguiment de les obres del soterrament de la línia R2 es reunirà a Madrid a meitat del mes de juliol. L’anunci ho ha fet l’alcaldessa, Laura Campos, aquest matí en el decurs de la reunió mensual de la Taula del soterrament, formada pels portaveus, la Plataforma Tracte Just-Soterrament Total (PTJST) i els tècnics municipals. Campos també ha avançat que un representant del col·lectiu ciutadà s’incorporà a la propera reunió del grup, integrat per representants del Ministeri, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments de Montcada i Reixac i Barcelona i l’agència Barcelona Regional. La creació d’aquesta comissió de seguiment és un dels compromisos adoptats amb el Ministeri després que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, anunciés el soterrament de la línia de França al seu pas pel municipi el passat 18 de maig.

L’alcaldessa ha recordat que el consistori ja ha reclamat a Adif que, mentre s’inicien les obres, es facin actuacions urgents per incrementat la seguretat a les vies amb la reparació de tanques trencades i la instal·lació de noves en aquells punts de la xarxa ferroviària al municipi on són inexistents. D’altra banda, el consistori resta a l’espera de ser convocat a una reunió amb el director de Rodalies Renfe a Catalunya, Félix Martín, per abordar reclamacions fetes per l’administració local sobre l’adaptació dels accessos i l’adequació de les andanes per a persones amb mobilitat reduïda a totes les estacions de tren del municipi. En aquesta reunió, l’Ajuntament té previst lliurar-li les 1.326 signatures recollides per l’AV Can Sant Joan en suport a la reivindicació de millorar l’accessibilitat a l’estació de Montcada-Bifurcació.

Durant la reunió d’avui també s’ha acordat fer públiques totes aquelles actuacions que el consistori ha reclamat a Adif i a Renfe i que continuen sense resposta, com ara l’ampliació de l’espai per a vianants dels passos a nivell, la construcció d’un estacionament a la plaça de la Pedra i el retorn de l’espai per a aparcament al CAP Montcada i Reixac, entre d’altres. Per la seva banda, el portaveu de la PTJST, Antoni Mollet, ha informat als portaveus municipals de la seva ratificació al front del col·lectiu, que va aprovar la Plataforma el passat dijous en assemblea.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari