La PTJST continuarà la campanya d’adhesions mentre es concreta el conveni amb el Ministeri de Foment

Representants del govern municipal expliquen a l’assemblea de l’Abi d’aquest dimecres el resultat de la reunió del 18 de maig a Madrid

Els representants de la PTJST i del govern municipal durant l'assemblea del col.lectiu a l'Abi
Sílvia Alquézar
La reunió de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total va tenir lloc dimecres a l'Abi

La Plataforma Tracte Just Soterrament Total (PTJST) ha decidit mantenir les accions de sensibilització i suport al projecte del soterrament de l’R2 al seu pas pel municipi  i no convocar noves mobilitzacions a l’espera de rebre la contraproposta al conveni de l’Ajuntament que el Ministeri de Foment s’ha compromès a presentar abans que acabi aquest mes. En el cas que la resposta del govern central no sigui satisfactòria per als interessos de la ciutat, la PTJST ha avançat que convocarà noves protestes “rotundes i de gran ressò mediàtic per fer palès el nostre malestar”, va comentar el portaveu del col·lectiu, Ramon Bueno, durant l’assemblea que va tenir lloc aquest dimecres a l’Abi amb l’assistència d’una representanció del govern municipal per valorar la reunió a Madrid del passat 18 de maig entre el Ministeri de Foment, Adif, els ajuntaments de Montcada i Barcelona i la Generalitat per començar a concretar l’execució de les obres.

 

“Foment es va ratificar en el seu compromís d’iniciar els treballs el 2017, però no hem de baixar la guàrdia”, va comentar l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA-E), qui va destacar que l’objectiu prioritari és signar el conveni, on quedarà recollit el pressupost i el calendari, abans de les eleccions generals del pròxim 26 de juny. “La diferència entre l’acord del 2007 i el conveni que volem signar ara és que l’actual és vinculant”, va manifestar l’edil. A la reunió també va assistir el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), qui va parlar dels dos aspectes recollits al conveni de l’Ajuntament on Foment va mostrar-se més reticent com les plusvàlues per l’alliberament dels terrenys amb el soterrament de les vies i el finançament del projecte. “Foment va comentar que havia d’estudiar la proposta de la Generalitat de finançar el projecte a compte del deute que l’Estat té amb Catalunya i veure quina seria la compensació urbanística per l’alliberament del sòl”, va indicar el regidor. Per la seva banda, la presidenta de l'Àrea Social, Ana Ballesta (Círculo Montcada), va remarcar que l'Ajuntament posarà tots els mitjans perquè "no hi hagi espectulació urbanística al volant de l'alliberament dels terrenys". A petició de l’assemblea, la proposta del conveni de l’Ajuntament es podrà consultar al web www.montcada.cat perquè la ciutadania el pugui conèixer i donar la seva opinió. D'altra banda, la Plataforma ha anunciat que prepararà un manifest de suport a la reinvindicació perquè el signin totes les forces polítiques que es presentin a les eleccions del 26-J "amb l'objectiu que tothom s'hagi compromès a tirar endavant el projecte" , va dir Bueno.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari