L’Ajuntament anuncia la presentació d’un recurs contra l’autorització ambiental concedida a Holcim

Els serveis jurídics municipals han trobat deficiències en la tramitació

La cimentera Lafarge es troba situada al Turó de Montcada
Arxiu/ Rafa Jiménez

L’Ajuntament ha anunciat que en els propers dies presentarà un recurs davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra la decisió del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat d’atorgar una nova Autorització Ambiental amb Declaració d’Impacte Ambiental perquè la cimentera Holcim pugui continuar amb la seva activitat al barri de Can Sant Joan. L’alcaldessa, Laura Campos (ECP) opina que el recurs “tindrà recorregut jurídicament ja que l’autorització s’ha concedit amb massa pressa i els serveis jurídics de l’Ajuntament han trobat importants deficiències en aquesta nova llicència”.

Les anteriors autoritzacions ambientals que la Generalitat va concedir a Lafarge als anys 2008, 2013 i 2017 van ser declarades nul·les per part del TSJC i el Tribunal Suprem, que van donar la raó a les denúncies presentades per l’Ajuntament i l’AV de Can Sant Joan. En no disposar d’una llicència ambiental vigent, l’empresa va recórrer a la justícia per evitar el tancament i, actualment, encara s’està a l’espera que el TSJC resolgui l’últim recurs de cassació obert.

L’anunci fet pel consistori ha coincidit en el temps amb la presentació d’una querella penal per part de l’entitat veïnal contra la Generalitat i la cimentera.

Fonts municipals també han anunciat que en els propers dies farà noves accions relacionades amb l’activitat que Holcim realitza al municipi.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari