L’Ajuntament anuncia que presentarà al·legacions al projecte d’expropiacions d’Adif

El govern informa els grups municipals i la Plataforma Soterrament Total de la seva oposició a les afectacions que plantegen les obres

Reunió entre el govern, els grups municipals de l'oposició i la Plataforma Tracte Just Soterrament Total
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament presentarà al·legacions al projecte d’expropiacions que ha elaborat Adif per poder construir un nou pou de ventilació de la Línia d’Alta Velocitat (LAV) al carrer Jaume I. L’empresa pública necessita expropiar 80 metres quadrats de l’aparcament de l’ambulatori, propietat de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, i de la zona d’arbrat adjacent, de titularitat municipal. L’alcaldessa María Elena Peréz (PSC) ha informat d’aquesta decisió als portaveus dels grups municipals i als representants de la Plataforma Tracte Just, Soterrament Total en una reunió que s’ha fet aquest matí a l’Ajuntament. 

El projecte de construcció del nou pou, amb un diàmetre de 9 metres i una profunditat de 40, implicaria el tall del carrer durant un temps indefinit, el desviament de les línies d’autobús 96, N3, B12, B18, 685, 648 i 103, i la impossibilitat d’accedir a l’ambulatori amb vehicle o ambulància, amb una gran afectació per a la vida quotidiana dels veïns. “No podem permetre una nova actuació d’Adif al nostre municipi que tindrà un gran impacte durant tot el seu procés constructiu”, ha dit Pérez, qui ha criticat durament l’empresa pública: “Encara no ha complert cap dels seus compromisos, com iniciar les obres del soterrament de la línia de França abans que finalitzés la LAV, construir l’aparcament de la plaça de la Pedra i compensar a la ciutat o adequar els terrenys del pou d’atac”.

El pou de ventilació de Jaume I seria l’últim dels quatre programats al tram de la LAV per Montcada i Reixac. El primer va ser el d’entrada o atac, al costat de l’escola Font Freda; el segon, a l’alçada del camp de futbol de Vallbona –per on es va extraure la tuneladora- i el tercer, al Parc de les Aigües, on encara hi ha maquinària pesant, a pesar que les obres oficialment estan enllestides. Les al·legacions que està elaborant el servei municipal de Projectes i Obres al projecte d’expropiacions fan referència a la zona d’ocupació dels materials i a la manca d’informació, tant sobre les dates d’inici i fi de les obres com d’aspectes tècnics del projecte. 

La Plataforma Tracte Just, Soterrament ha mostrat la seva preocupació per les afectacions que pot tenir el projecte per als veïns i els comerços del carrer Jaume I i ha precisat que no està en contra de la construcció del pou de ventilació de la LAV sinó que es faci sense que hagin començat les obres de soterrament de la línia de França, tal com es va comprometre el Ministeri de Foment en els acors del 2007.

 

 

Deixa un comentari