L’Ajuntament arranjarà set habitatges amb el suport de la Diputació

Als immobles resideixen famílies afectades per pobresa energètica i amb deficiències en les instal·lacions

Les actuacions es faran a habitatges de famílies amb pocs recursos i afectades per pobresa energètica
T.T. S.

L’Ajuntament arranjarà set habitatges en el termini 2021-2022 per mitjà del programa d’arranjament d’habitatges que atorga la Diputació de Barcelona. Amb aquests ajuts, el consistori ajuda els casos greus, derivats de Serveis Socials, de llars afectades per la pobresa energètica o famílies que als seus domicilis tenen deficiències estructurals que provoquen elevats costos en la factura dels subministraments.

En aquest exercici, la Diputació ha rebaixat la xifra d’habitatges a arranjar al municipi. "Aquest recurs és molt interessant perquè ens ajuda tant a auditar com a arranjar i fer millores en habitatges de persones amb dependència o que presenten mancances en l’habitabilitat de la vivenda", ha explicat la presidenta de l’Àrea Social, Mar Sempere (ECP). L’edil ha expressat que "és una llàstima que s’hagi reduït el número d’habitatges assignats, ja que no disposem de suficient pressupost municipal per assumir els casos més greus i aquesta subvenció ens donava molt de suport en l’atenció a dependents i gent gran amb situacions de vulnerabilitat en l’habitatge".

La regidora també insta la ciutadania amb deficiències en matèria energètica a que acudeixi a l’Oficina de Drets Energètics (ODE), el nou servei creat per l’Ajuntament, o bé, comuniqui a Serveis Socials els seus problemes derivats de pobresa energètica. El telèfon de l’ODE és el 935 758 675 i el correu electrònic: [email protected]. L’atenció presencial, amb cita prèvia, es fa els dilluns i dimecres, de 10 a 12h.

 

Objectius
El programa d’arranjament d’habitatges de la Diputació pretén promoure l’autonomia personal i millorar la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys i d’aquelles de menor edat en situació de discapacitat o de dependència. El pla consisteix en la realització de petites reformes d’adaptació funcional de les vivendes, que els hi permetin romandre a la seva llar i en el seu entorn més proper el màxim de temps possible. En aquesta edició, la Diputació assumeix el 100% del cost de les intervencions i s’encarrega de la direcció facultativa –que prescriu les intervencions a realitzar– així com de les empreses constructores que les executaran.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari