L’alcaldessa de la daira sahrauí de Tifariti visita el municipi

Dumaha Mohamed Maati és la màxima autoritat de la població africana, agermanada amb Montcada i Reixac

Les alcaldesses es van trobar a la Casa de la Vila
Premsa Ajuntament
Dumaha Mohamed Maati va ser rebuda per l'alcaldessa montcadenca, regidors del govern i un representant de Montcada Solidària

L’alcaldessa de Tifariti, daira agermanada amb Montcada i Reixac que forma part del campament de persones refugiades de Smara (Sàhara Occidental), ha estat en visita oficial a la localitat coincidint amb la Festa Major. El 3 de juny Dumaha Mohamed Maati va ser rebuda per la seva homòloga al municipi, Laura Campos, a la Casa de la Vila, on va signar al llibre d’honor de l’Ajuntament i va rebre com a obsequi una litografia del pintor Joan Capella.

Campos va aprofitar la trobada per reiterar el compromís del municipi de continuar col·laborant amb Tifariti, a través de les accions que impulsa l’entitat Montcada Solidària en coordinació amb el departament de Cooperació i Solidaritat de la regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana. La delegació sahrauí va agrair l’aportació que els ajuntaments de Montcada i Reixac i Santa Perpètua van fer el novembre de 2020 per a la construcció d’un nou centre maternoinfantil al campament de refugiats que ha permès el naixement de més d’una vintena d’infants durant l’últim any.

L’Ajuntament montcadenc ha subvencionat la construcció d’un centre maternoinfantil al campament de refugiats d’Smara

Durant la conversa també es va manifestar la intenció de consolidar el projecte d’intercanvi de cartes entre alumnat d’escoles de Montcada i Reixac i Tifariti i es va parlar de la possibilitat que alguns infants d’aquest municipi del Sàhara Occidental puguin venir durant l’estiu amb el projecte de Vacances en Pau. Per part dels representants municipals també es va expressar el compromís d’efectuar pròximament un enviament amb material escolar i roba.

La recepció oficial va comptar amb la presència de Juan Carlos de la Torre, regidor en funcions de Ciutadania i Participació Ciutadana; Mar Sempere, presidenta en funcions de l’Àrea Social, Susana Sanahujes, representant de la Coordinadora de Vacances en Pau a Catalunya, i José Zapata, de Montcada Solidària.

Cartes d’amistat

Repartiment de cartes arribades des de l’escola Ali Benna Al Bilal de Tifariti a infants de cinquè curs de l’IE Mas Rampinyo
Premsa Ajuntament

L’intercanvi de cartes entre escolars del municipi i infants de l’escola Ali Benna Al Bilal de Tifariti compta amb la participació d’alumnat de cinquè i sisè de primària de l’IE Mas Rampinyo i de l’escola El Turó. El projecte, titulat ‘Cartes d’amistat: un pont entre Montcada i Reixac i els infants sahrauís’, forma part del programa Vacances en Pau, mitjançant el qual nens i nenes del Sàhara passen l’estiu al territori espanyol fugint de les altes temperatures del desert. La iniciativa, impulsada pel departament de Cooperació i Solidaritat de la Regidoria de Ciutadania i Participació Ciutadana, s’ha fet enguany per primera vegada i el curs vinent s’ofertarà a la guia d’activitats per als centres educatius locals.

Deixa un comentari