Montcada celebra el Dia de les Persones Refugiades amb diferents activitats

La plaça de l’Església acollirà aquest dimarts activitats infantils, la lectura d’un manifest i una xerrada

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades, aquesta tarda s’instal·larà a la plaça de l’Església ‘La Haima de la Solidaritat’, que acollirà diferents activitats promogudes per l’Ajuntament i Montcada Solidària. A les 18 h, hi haurà un contacontes infantil, ‘L’eriçó i el xacal’, per a infants majors de 4 anys i es farà la lectura del manifest institucional que denuncia la situació dels refugiats al món. A les 19 h, hi haurà un taller infantil amb globus, una xerrada informativa sobre la situació als campaments de persones refugiades, així com un refrigeri amb infusions i té sahrauí.

En aquest espai també es podrà veure una exposició amb un recull de les cartes que l’alumnat de 5è i 6è de Primària de l’IE Mas Rampinyo i l’escola El Turó han intercanviat amb infants de l’escola Ali Bil-la Balal de Tifariti, municipi amb qui Montcada i Reixac està agermanada i que forma part del campament de persones refugiades de Smara (Sàhara Occidental).

Altres actes

Al Centre Cívic Can Cuiàs es pot veure fins al 16 de juliol l’exposició ‘Montcada amb el poble sahrauí’, realitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de Montcada Solidària i que, a través de diferents imatges, explica per què la població sahrauí viu en campaments al Sàhara des de fa més de 40 anys. A partir de la setmana vinent i fins al 24 de juliol, l’àgora de Montcada Aqua acull la mostra ‘Siguem Refugi’, del Fons Català de Cooperació, que s’endinsa en la realitat d’un campament de persones refugiades del Pakistan.

Deixa un comentari