L’AV i 90 veïns de Can Sant Joan fan al·legacions al dipòsit de ferralla

Aquesta setmana acaba l’exposició pública a l’Ajuntament de l’expedient de la instal·lació

Representants de l’AV de Can Sant Joan ha presentat aquest matí al registre de l’Ajuntament (a la imatge) les al·legacions al dipòsit de ferralla al costat de l’estació de tren del barri, dins del termini d’exposició pública de l’expedient de la instal·lació organitzat pel Consistori i que finalitza aquesta setmana. Les al·legacions són les mateixes que l’entitat veïnal va exposar davant la Generalitat però el document s’acompanya amb 90 aportacions dels veïns que viuen al costat del dipòsit. “Aquests veïns són representatius de tot el barri”, ha indicat el president de l’AV, José Luis Conejero. A hores d’ara, el Grup de Medi Ambient-Ecologistes en Acció i el grup municipal d’ICV-EUIA també han presentat al·legacions.

Els arguments de les al·legacions presentades per l’AV de Can Sant Joan giren entorn a tres eixos bàsics. Un estudi de la Diputació constata, segons l’entitat, que el soroll que emet l’empresa és superior als límits permesos. Un altre punt en què es basen les al·legacions és que la instal·lació està ubicada en una zona de protecció especial per sobrepassar els límits d’emissió de contaminants PM10 i que, a més, “provoca que passin gran quantitat de camions pel barri”, diu Conejero. L’AV també argumenta que en aquest espai només s’han de fer actuacions relacionades amb Renfe i que la instal·lació no té res a veure amb l’activitat ferroviària.

Amb l’exposició pública de l’expedient del dipòsit de ferralla, l’Ajuntament pretenia recollir propostes veïnals que s’adjuntaran als informes tècnics municipals que s’envairan a la Generalitat, amb l’objectiu de “fer pressió perquè la instal·lació es traslladi a un altre emplaçament de Montcada i marxi del nucli urbà de Can Sant Joan”, ha indicat el president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent (PSC). l’empresa Transporte, Almacenaje y materiales siderúrgicos, propietària del dipòsit de ferralla de Can Sant Joan, ha demanat a la Generalitat una llicència per exercir una activitat de recuperació de ferralla i desballestament de vehicles fora d’ús. Al desembre del 2006, el Consistori va ordenar la cessió de perquè no tenia llicència ambiental, però aquests conceptes són competència de la Generalitat.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari