Lidl pretén adquirir l’antiga parcel·la d’Aismalibar per construir un dels seus supermercats

La multinacional alemanya té projectes per ampliar les instal·lacions que té a Montcada

Entrada a la nau de Lidl ubicada al polígon montcadenc la Granja
Arxiu/Pilar Abián
Imatge de l'entrada de Lidl a les instal·lacions ubicades al polígon la Granja
Entrada a les instal·lacions de Lidl
La multinacional Lidl té el seu centre logístic al polígon La Granja, a Mas Rampinyo
Imatge de l'entrada al centre logístic de Lidl al polígon La Granja

L’aposta de Lidl per Montcada i Reixac continua i, segons va anunciar Jordi Sánchez (ERC), president de l’Àrea Territorial de l’Ajuntament, durant el Ple celebrat aquest dijous, té la intenció d’adquirir la parcela on s’ubica l’antiga fàbrica Aismalibar, al carrer Indústria, per construir un dels seus supermercats i una zona d’ús industrial complementari. La sessió plenària corresponent al mes de març va donar compte d’un decret d’Alcadia que trasllada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona la responsabilitat d’aprovar la modificació parcial del planejament que ha demanat la multinacional alemanya per pujar el sostre edificable per ampliar les seves oficines, situades al polígon de la Granja, perquè afecta els municipis de Montcada i Reixac i Ripollet. Al mateix temps, Lidl també ha adquirit una parcel·la, situada al carrer Beat Oriol, i que és propietat de l’Incàsol. Durant la seva intervenció al Ple, Sánchez es va felicitar per l’aposta que la multinacional fa per ampliar les seves instal·lacions en un sòl industrial que generarà més llocs de treball qualificats i perquè, finalment, s’hagi respetat el corredor biològic, situat entre el Pla de Reixac i el riu Ripoll, on l’empresa plantejava construir un centre logístic, fet que, segons va dir, “dona garanties jurídiques a l'empresa i la ciutadania, evitant futures sentències que podrien hipotecar el municipi”. En relació amb la decisió de Lidl de construir la seva nau logística a Martorell, el president de l’Àrea Territorial es va mostra molt crític amb la nota de premsa que el PSC va emetre per valorar aquest decisió: “Lidl es queda a Montcada, ampliant les seves instal·lacions i invertint molt. Sens dubte, és un missatge tranquil·litzador per a les famílies dels treballadors davant dels missatges contradictoris i falsos que afirmaven que l’empresa marxaria”. Sánchez va acusar anteriors governs d’haver “donat esperances a Lidl de que podria ampliar en una zona verda” i va recordar als socialistes que, al 2007, la Generalitat ja va denegar al govern del que formaven part aleshores el permís per a l’aprofitament industrial dels terrenys que volia ocupar perquè afectava un important corredor biològic.

Per al·lusions, Juan Parra, regidor del PSC, va defensar que la nota de premsa que va publicar el seu partit no parlava d’un possible trasllat de l’empresa sino que lamentava la pèrdua de llocs de feina que s’haurien pogut generar amb la construcció de la nau logística al municipi. “La nota de premsa va ser rigurosa i, en cap moment, hem volgut generar por entre els treballadors, no és el nostre tarannà”, va comentar Parra, qui va expressar el seu desig que es confirmin els plans d’ampliació de Lidl, al mateix temps que va criticar la manca de comunicació del govern amb l’oposició en aquest assumpte.

Pel que fa a la resta de grups, Fernando Almansa, un dels tres regidors de Cs a l’Ajuntament, es va felicitar per la decisió de Lidl de continuar invertint al municipi i va lamentar que alguns partits “hagin inventat rumors que només pretenien desgastar el govern”. Per a Joan Carles Paredes, portaveu de PdeCat, el govern ha de tenir com una de les seves prioritats aconseguir que Montcada “sigui un espai atractiu perquè les empreses facin inversions”. En aquest sentit, també es va mostrar safisfet per les intencions de la multinacional alemanya, tot i lamentar que no s’hagués trobat un sòl industrial al municipi perqué pogués construir la seva nau logística. Gonzalo Garcia, regidor de la CUP, va valorar positivament que no s’actuï al corredor biològic, però va demanar que es faci un estudi mediambiental sobre els nous plans d’ampliació de l’empresa: “No es podem aturar aquí i volem garanties que no hi haurà afectacions”. Per últim, Eva García, regidora del PP, va acusar els governs de Montcada i Ripollet d’haver generat “entrebancs per a la construcció del centre logístic, impedint la creació de milers de llocs de treball”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari