Lliurats els premis dels Jocs Florals per a la gent gran

Entre els premiats hi ha el montcadenc Xavi Jané, de Mas Rampinyo

El lliurament de premis es va fer al parc de l'antiga cerveseria
Pilar Abián
Alguns dels premiats, amb les autoritats municipals
Xavi Jané, premiat per la seva obra 'Estic morta però segueixo viva'
L'alcaldessa en funcions, Laura Campos, va lloar els participants als Jocs Florals per demostrar que la gent gran té molt a aportar a la societat
L'acte va incloure el concert Moments, amb Núria Esquius i Jorge Varela, una fusió de veu lírica i un pianista de jazz

La segona edició dels Jocs Florals per a la gent gran convocada per l’Ajuntament ha comptat enguany amb 36 participants –20 en la categoria de poesia i 16, en la de narrativa. El montcadenc Xavier Jané és un dels guanyadors dels dos premis de narrativa, valorats en 250 euros cadascun. L’altre premi ha estat per a Montserrat Gil, de Campdevànol, amb l’escrit Dret a revisió d’examen–el premi el va recollir la seva filla. M. Lluïsa Quintana, de Sant Gregori (Girona), ha guanyat un accèssit, valorat en 100 euros, per l’obra Seducció frustrada.

Alexandre Planas, de Corbera de Llobregat; i Xavier Bagés, de Reus, han estat els guanyadors de la modalitat de poesia, amb premis de 250 euros cadascun, per les obres Renego i Ens hem despertat, respectivament. Mentre que M. Rosa Dachs, de Banyoles, ha guanyat un accèssit de 100 euros pel poema La discreció d’una dona.

Envellir no és només contemplar o escoltar, significa mantenir l’activitat i seguir somiant i participant, no només en concursos literaris sinó en la vida social

Laura Campos, alcaldessa en funcions

L’acte de lliurament de premis va tenir lloc ahir dijous, 8 de juny, al Parc Antiga Cerveseria. “Iniciatives com aquesta mostren que envellir no és només contemplar o escoltar, significa mantenir l’activitat i seguir somiant i participant, no només en concursos literaris sinó en la vida social“, va manifestar l’alcaldessa en funcions, Laura Campos, qui va estar acompanyada en el lliurament de premis per la presidenta de l’Àrea Social en funcions, Mar Sempere; i el regidor de Ciutadania i Participació Ciutadana en funcions, Juan Carlos de la Torre. L’acte va cloure amb el concert Moments, amb Núria Esquius i Jorge Varela, una fusió de veu lírica i un pianista de jazz.

Representació local

L’únic autor del municipi premiat als Jocs Florals ha estat Xavier Jané, de 69 anys i veí de Mas Rampinyo. Aquesta és la primera vegada que es presentava a un concurs de narrativa i haver guanyat ha estat una “autèntica sorpresa“, segons ha reconegut a laveu.cat.

El montcadenc premiat, Xavi Jané, és un dels participants en el curs de narrativa organitzat per l’Ajuntament

Jané és un dels participants inscrits al curs de narrativa per a gent gran organitzat per l’Ajuntament que dirigeix M. Rosa Nogué i que consta de 50 hores. “M’agrada molt anar a les classes, penso que és una activitat interessantíssima perquè t’obliga a pensar, a estudiar, a rumiar i la professora és genial”, comenta. L’obra amb què el montcadenc ha estat premiat, titulada ‘Estic morta, però segueixo viva‘, narra les percepcions post mortem d’una dona amb càncer.

Deixa un comentari