Montcada acull una jornada per elaborar un protocol comarcal per prevenir i abordar els matrimonis forçats

Tindrà lloc el 29 de novembre a l’Auditori Municipal i s’adreça a professionals i entitats

El matrimoni forçat és un problema mundial que també patim a casa nostra
Ràdio Palamòs

L’Auditori Municipal acollirà el pròxim dimarts una jornada adreçada a professionals i entitats per prevenir i abordar els matrimonis forçats, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental amb el suport de l’Ajuntament, la Generalitat i la Diputació. L’objectiu de la trobada és posar les bases per a l’elaboració d’un protocol comarcal per fer front a aquetes situacions.

La jornada començarà a les 9h amb una taula d’experiències a càrrec de dues entitats que treballen en aquest àmbit. Ruth Rosique i Núria Garcia, de l’associació Valentes i acompanyades, parlaran dels matrimonis forçats com una altra violència de gènere que cal combatre. D’altra banda, Noorel Haque, de Forced Marriage, tractarà el tema des de la perspectiva de la detecció i l’abordatge de la problemàtica.

Tot seguit, la directora general per a l’Erradicació de les Violències Masclistes del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Laia Rosich, acompanyada de la tècnica Rosa Cendón, explicaran el procés d’actualització del protocol per a la prevenció i tractament del matrimoni forçat a Catalunya. La inscripció es pot fer a través del web del Consell Comarcal.

Seccions:

Deixa un comentari