Una exposició retrata la campanya de Vestits Vermells, que ha aconseguit implicar una setantena d’entitats

La mostra, inaugurada al Cafè Colon, recull totes les penjades de vestits que s’han fet en record de les dones assassinades

Inauguració de la mostra de VV al Cafè Colon
Fotos: Laura Grau

La campanya de Vestits Vermells (VV) contra la violència de gènere, que va començar el passat mes d’abril, s’ha estès per tots els barris de Montcada i ha aconseguit captar l’atenció de la ciutadania, implicant una setantena d’entitats i associacions del municipi. L’exposició ‘Per cada dona assassinada, un vestit vermell’ és el testimoni fotogràfic “d’aquest gran tsunami que va néixer a Can Cuiàs i ha arribat a més de 4.000 persones”, va dir Begoña Mínguez, durant la inauguració de la mostra, feta ahir la tarda al Cafè Colon de Montcada. “Aquestes peces de roba, penjades a façanes, reixes i fanals, ens interpel·len i posen el focus en persones reals, dones que anaven a treballar, a comprar, al gimnàs i que, un dia, van deixar de fer-ho perquè un home va decidir que ja no ho farien més”, va denunciar l’activista.

Begoña Mínguez, de VV, va fer el discurs inaugural de l’exposició al Cafè Colon de Montcada

La campanya culminarà el 25N, Dia Mundial contra la Violència de Gènere, amb una acció col·lectiva que consistirà en quatre marxes ciutadanes que sortiran des de diferents punts de Montcada amb l’objectiu de despenjar els vestits vermells disseminats pels barris i dur-los fins a la plaça de l’Església, on es recordarà totes les víctimes. L’organització anima les entitats participants, així com les persones que ho facin a títol individual, a dur pancartes en contra de la violència de gènere i també fanalets –el col·lectiu n’ha posat a la venda al preu de 2 euros.

VV ha elaborat uns fanalets de paper, que venen al preu de 2 euros, per participar a la marxa del 25N

Altres activitats

El 24 de novembre, a les 20 h, a l’Espai Cultural Kursaal, es presentarà l’exposició de ceràmiques de l’artista de renom internacional Núria Rossell, formada per 80 peces que es posaran a la venda a un preu simbòlic amb l’objectiu de destinar la recaptació a una entitat que treballa en suport a dones maltractades.

VV també ha convocat un concurs de fotografia, amb el suport de l’Afotmir, per premiar les obres que millor reflecteixin la campanya. El termini per presentar treballs finalitza el 20 de desembre i les obres s’han d’enviar a l’adreça de correu [email protected]. El jurat triarà les tres millors fotografies i els autors premiats rebran una obra de la ceramista montcadenca Andrea Leiva.

Dèlia García, de VV, durant l’acte d’inauguració de la mostra, presidida per un vestit vermell emmarcat

Deixa un comentari