Montcada, L’Hospitalet i Sant Feliu demanen als partits que incloguin el Pla de Rodalies als seus programes electorals

Els tres municipis han enviat una carta als candidats de les principals formacions que concorren a les eleccions del 26J

Els alcaldes i alcaldesses de Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat, L’Hospitalet han adreçat una carta als candidats de les principals formacions o coalicions polítiques que es presenten a les eleccions generals del pròxim diumenge, 26 de juny, en la qual se’ls demana que incorporin al seu programa electoral l’execució del Pla de Rodalies de Barcelona i que es comprometin a complir els acords aprovats al 2009 pel govern de l’Estat. L’acció s’emmarca en la campanya ‘Ara Rodalies’, impulsada per les tres poblacions. Laura Campos, Jordi San José i Núria Marín exposen al seu escrit que l’acte reivindicatiu celebrat el 8 de juny en el marc d’aquesta iniciativa, que va comptar amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i centenars de veïns i veïnes, avala aquesta petició.

 

A la missiva, els edils exposen que “les obres que demanem que s’executin són imprescindibles per resoldre d’una vegada per sempre l’actual saturació de la xarxa ferroviària de Rodalies de Catalunya i han de permetre la consolidació d’un veritable metro regional que resolgui els problemes de comunicació al territori”. També, destaca que entre les actuacions previstes hi ha “el túnel ferroviari de L’Hospitalet i l’intercanviador associat de la Torrassa, crucials per superar l’encreuament actual de vies, un dels focus freqüents de retards i l’impediment per incrementar la freqüència del pas dels trens”. També es demana la millora de l’accessibilitat de l’estació de Bellvitge-Gornal i el soterrament de les vies a Sant Feliu, “imprescindible per a l’increment de freqüències i la millora del servei en les línies R1 i R4, que diàriament utilitzen més de 50.000 persones”. Pel que fa a la línia ferroviària a Montcada i Reixac, el seu soterrament “suposaria un pas de gegant en la dotació de seguretat a la xarxa ja que una via a cel obert és un perill permanent per a la ciutadania i un focus de possibles incidents i avaries”.

 

‘Ara Rodalies’ és una campanya sorgida dels tres ajuntaments, que han elaborat un manifest conjunt en el qual reclamen al Ministeri de Foment i a l’Adif que prioritzin l’execució d’aquelles actuacions ja previstes en el Pla de Rodalies 2009 que afecten els tres municipis i que el Govern central no ha dut a terme. Amb l’objectiu de centralitzar les adhesions al manifest així com les queixes dels usuaris afectats per les contínues incidències, retards i avaries a la xarxa, també han creat el web www.ararodalies.cat i el hashtag #AraRodalies. Com a novetat, des d’aquesta setmana, les entitats també poden signar el document, ja que fins ara només es podia fer a títol particular.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari