‘Montcada per la independència’ comença a caminar

La secció territorial de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha constituït oficialment amb una quarantena d’adhesions

Els presents a l'assemblea signen l'acta constitucional
Laura Grau
D'esquerra a dreta, Xavier Paredes, Miquel Àngel Gràcia i Josep M. Gómez

Prop d’una quarantena de persones integren la secció territorial de Montcada de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que es va constituir ahir la tarda a l’Ateneu Domingo Fins. El coordinador serà Josep Maria Gómez, el secretari Jaume Ribera i el tresorer Esteve Recasens. L’objectiu del col·lectiu és organitzar activitats a nivell local per promoure un corrent favorable a la creació d’un estat català via referèndum. Totes les activitats que organitzi duran el lema ‘Montcada i Reixac per la independència’.

Un dels impulsors del moviment a Montcada, Miquel Àngel Gràcia, va destacar que “és un projecte transversal que neix de la societat civil per iniciar el camí cap a un referèndum sobre la voluntat o no de tenir un estat lliure”.  Per a Gràcia, el nomenament de càrrecs és un formalisme necessari per crear la secció territorial, “però es tracta sobretot d’un moviment assembleari on tots haurem d’estar implicats”. Entre el públic signant de l’acta constitucional es van poder veure cares conegudes com el regidor i portaveu de CiU a l’Ajuntament, Joan Maresma, el president de CDC, Daniel Remesar, i el president de la secció local d’ERC, Jordi Sánchez.

La constitució de l’ANC de Montcada té lloc després de la campanya de xerrades informatives que s’ha fet durant el mes de maig a Mas Rampinyo, Can Sant Joan i Montcada centre per explicar la filosofia del moviment i guanyar adhesions. Una de les seves primeres fites en que participarà l’ANC de Montcada serà la Marxa per la Independència que durant aquest estiu recorrerà diferents municipis catalans i culminarà l’11 de setembre amb una concentració reivindicativa a Barcelona.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari