Carles Vilalta: ‘Montcada Aqua és el repte més gran d’Esports en molts anys’

Tot just després de les últimes eleccions municipals, Carles Vilalta va deixar la presidència de la UB MiR, que ocupava des del 2017, per formar part del grup municipal del PSC com a independent

Veí de Montcada, l’edil compagina la gestió a les regidories d’Esports i Gent Gran amb el càrrec de director de producció i qualitat a l’empresa Casa Vallès.

Com es veu la gestió esportiva des del vessant municipal?
Abans només m’havia d’ocupar de les necessitats del bàsquet, però ara la responsabilitat és màxima, ja que he de vetllar perquè totes les entitats i esportistes del municipi puguin fer activitat física en les millors condicions. És tot un desafiament, perquè Montcada i Reixac té una gran diversitat de clubs i esports. També volem apostar per impulsar l’esport inclusiu i animo les entitats a potenciar-lo en el seu àmbit.

Quin és el repte més important que té Esports en aquest mandat?
Montcada Aqua és el repte més gran en molts anys. Des que l’1 d’agost l’Ajuntament va agafar les regnes de la gestió de l’equipament, tenim dos objectius principals que impliquen millorar la instal·lació, que ens hem trobat amb moltes mancances, i recuperar el nombre d’usuaris, ara en tenim uns 3.000. Només els demano una mica de paciència perquè un complex d’aquesta envergadura no es pot canviar d’un dia per a l’altre.

Entrada del complex esportiu Montcada Aqua Dani Font

Quines actuacions hi ha previstes durant el 2024 al complex esportiu?
La fita més important és la reestructuració integral de la sala de fitness. És el servei que genera més queixes per part dels usuaris, i amb raó, perquè hi ha moltes mancances. Canviarem el terra i posarem noves màquines, ja que les actuals estan obsoletes. No sabem quan començaran els treballs, però segur que els farem el 2024.

‘La fita més important que durem a terme durant el 2024 serà la reestructuració de la sala de fitnes’

Una altra de les instal·lacions que cada any rep força crítiques és la piscina d’estiu del carrer Bonavista. Té previst fer millores de cara a la temporada vinent?
Sí. Ampliarem l’espai d’ombra, instal·larem més hamaques i posarem més taules a la zona de pícnic. A més, ens agradaria millorar la zona de platja de la piscina gran i petita. Havíem pensat posar gespa artificial, però amb les restriccions d’aigua estem valorant altres possibilitats. També crearem un espai per a persones amb mobilitat reduïda i dones embarassades i tindrem vigilància cada dia de la setmana a la tarda, ja que ens trobem amb molts problemes d’incivisme.

Piscina d’estiu del carrer Bonavista Sílvia Alquézar

Respecte al preu, la gent considera que és massa car pel servei que s’ofereix. Serà més econòmic?
L’entrada general és d’uns 6 euros, un import deficitari per a l’Ajuntament perquè el que li costa al consistori per persona i dia són 11 euros. Malgrat tot, no l’apujarem, però sí que farem un ajustament en els abonaments. Per exemple, per a una família de quatre membres, el preu és de 0,27 cèntims per persona i dia. Haurem d’ajustar-los i fer un nou càlcul perquè no hi hagi un desfasament tan desproporcionat.

‘Volem millorar la vida de la gent gran del municipi tant des de la vessant social, cultural com esportiva’

Aquests últims mesos, coincidint amb les presentacions de la temporada dels clubs esportius, vostè s’ha compromès a actualitzar els equipaments. Quins projectes vol fer?
Hem fet un estudi amb l’AMB per fer una reforma integral del camp de futbol de Can Sant Joan. Volem que tingui unes grades elevades com l’estadi de la Ferreria i, a sota, els vestidors, a més de servei de bar, unes oficines i uns lavabos en condicions. Una vegada tinguem definit el projecte, haurem de buscar finançament, però ens agradaria dur-lo a terme aquest mandat.
El que sí que farem enguany és la substitució de la coberta del pavelló Miquel Poblet per solucionar el problema de goteres. També estem valorant la cobertura de la pista exterior i la creació d’una de nova descoberta als terrenys del costat per ampliar i millorar les instal·lacions esportives, una reivindicació dels clubs.

Gent gran, practicant ioga a Mas Duran, amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans Laura Grau

Parlem ara de la Regidoria de Gent Gran, de nova creació en aquest mandat. Quines són les prioritats?
Volem millorar la vida de la gent adulta de primer nivell, a mi m’agrada nomenar-la així, tant des del vessant social i cultural com esportiu. El primer que he fet des que soc regidor és anar als dos casals i escoltar les seves necessitats i veure com podem ajudar-los a dinamitzar les activitats. Volem potenciar els dos casals –ara n’hi ha un municipal– i, des d’aquí, convido les persones jubilades a participar en les propostes, perquè s’ho passaran molt bé.

Què reivindiquen les associacions?
Demanen disposar de centres de dia, que potser podrien acollir els casals, i d’una residència pública, un equipament que ens agradaria a tots. També hem de lluitar per tenir com més aviat millor l’hospital Ernest Lluch, que donaria un gran servei a tota la població.

Deixa un comentari