Els objectius a Montcada Aqua passen per millorar el servei i reduir els costos energètics

L’Ajuntament afronta la renovació de l’equipament esportiu com un dels reptes d’aquest mandat

Montcada Aqua va iniciar el passat 1 d’agost una nova etapa amb la gestió indirecta de l’Ajuntament, després de 19 anys sota la direcció de l’empresa Geafe, que tenia adjudicat el servei en règim de concessió. En aquest nou període, la gestió s’ha dividit en tres àrees, amb nous contractes assignats a les empreses Net Express –que s’encarrega de la neteja de la instal·lació–; Servei d’Ensenyament i Assessorament Esportiu –que s’ha fet càrrec del personal i administració–, i Constraula Enginyeria i Obres, que s’ocupa del manteniment.

Primeres millores

A l’agost, es van pintar la zona de recepció, el passadís de taquilles i les escales d’accés al pis superior i, a principi de setembre, s’ha renovat la retolació de l’entrada principal amb la nova imatge corporativa de Montcada Aqua, on el color blau que ha identificat la instal·lació durant dues dècades ha deixat pas al verd llimona. També s’han fet diverses actuacions a la sala de fitnes, amb la incorporació d’un tècnic per assessorar els usuaris i la reparació del terra de vidre trencat.

El consistori té previst millorar la sala de fitnes durant els propers mesos
Sílvia Alquézar


Pel que fa a les activitats, es manté pràcticament la mateixa oferta. “Hem recuperat el nombre de classes que hi havia abans de la pandèmia”, ha explicat el nou director de Montcada Aqua, Adrià Simón, que fins ara era el coordinador de la zona de piscina. Tot i el canvi de concessió, la majoria de la plantilla ha estat subrogada.

Hem recuperat el nombre de classes que hi havia abans de la pandèmia

Adrià Simón, director de Montcada Aqua
Una de les primeres millores en l’oferta d’activitats ha estat ampliar el nombre de classes d’aiguagim
Sílvia Alquézar

L’horari també ha sofert algunes modificacions. La principal novetat és que hi ha classes a totes les franges horàries, entre les 8.40 i les 21.30h. El fet que a partir d’ara les sessions comencin a dos quarts ha motivat el malestar d’un grup d’usuàries que reclamen que al migdia es mantingui l’inici a les 15.20h, com es feia abans, perquè així tenen temps d’anar a recollir els infants a l’escola.

Instal·lació més eficient

Reduir les despeses energètiques a l’equipament Montcada Aqua és un dels principals objectius del govern. Segons la informació que Geafe ha traspassat al consistori, les factures de consum elèctric pugen a més de mig milió d’euros anuals –es van incrementar substancialment arran la pujada del preu tarifari– una despesa que assumia l’empresa adjudicatària i que ara haurà de pagar el consistori.
Per reduir aquesta xifra, la corporació municipal vol implementar mesures com la renovació de les plaques solars tèrmiques per a les aigües sanitàries, però també n’hi haurà d’altres que es realitzaran de manera progressiva amb l’objectiu que l’equipament esdevingui un edifici més sostenible. Així, hi ha previst fer un estudi per col·locar plaques fotovoltaiques i també es vol instal·lar un programa de gestió intel·ligent que faciliti la posada en marxa diària dels diferents serveis. Fonts municipals assenyalen que caldrà esperar un cicle anual per avaluar la despesa real de la instal·lació.

Deixa un comentari