El delegat del govern espanyol s’ofereix a entrar a la comissió sobre el Pla del Besòs

Carlos Prieto, en visita oficial a Montcada i Reixac, s’ha reunit amb els representants del govern municipal

Carlos Prieto, delegat del govern espanyol a Catalunya, ha estès la mà al govern de Montcada i Reixac –PSC, Vivim i PP– per col·laborar en l’erradicació del barraquisme al Pla del Besòs. Justament ara fa una setmana, l’alcalde, Bartolo Egea (PSC) es va posar en contacte amb el delegat arran l’incendi que va afectar diverses barraques ubicades entre el Besòs i la carretera de la Roca. I al vespre, va tornar a contactar-hi arran l’atropellament d’un home a la línia ferroviària R2, a l’alçalda de la Ribera.

Avui el delegat s’ha desplaçat al municipi on ha estat rebut a la Casa de la Vila per Egea i membres del govern municipal. Després de signar en el Llibre d’honor i de visitar la comissaria de la Policia Nacional i el monòlit en record a les víctimes del tren, Prieto s’ha reunit a l’Ajuntament amb representants de l’executiu on els ha traslladat la voluntat de col·laborar amb el municipi en els àmbits que siguin de la seva competència.

Estem a disposició de l’alcalde per afrontar el barraquisme al Pla del Besòs des dels àmbits que són de la nostra competència, com ara la seguretat, estrangeria i situacions de vulnerabilitat

Carlos Prieto, delegat del govern a Catalunya

“Des de la delegació del govern estem a disposició de l’alcalde per afrontar el barraquisme al Pla del Besòs des dels àmbits que són de la nostra competència, com ara la seguretat, estrangeria i situacions de vulnerabilitat“, ha dit el delegat, oferint-se a formar part de la comissió creada per la Generalitat –que integren l’AMB, el consistori i el Consorci del Besòs– i sempre i quan el govern autonòmic ho accepti.

Trobem molt positiva la visita del delegat i el fet que el govern d’Espanya s’ofereixi a col·laborar en la resolució de la problemàtica que tenim al Pla del Besòs

Bartolo Egea, alcalde

L’alcalde ha explicat que aquesta setmana, en el sí del Consorci, s’ha fet una trobada per posar fil a l’agulla cara a crear el grup de treball que haurà d’impulsar les accions a fer en el sector un cop acabada la diagnosi realitzada en els darrers mesos sobre l’estat de l’espai. “Trobem molt positiva la visita del delegat i el fet que el govern d’Espanya s’ofereixi a col·laborar en la resolució de la problemàtica que tenim al Pla del Besòs”.

Prieto, segon per la dreta, acompanyat pels portaveus del PSC, PP i Vivim

Absències i crítica de Vox

A la rebuda oficial al delegat estaven convidats els portaveus de totes les forces amb representació al Ple municipal, tot i que finalment només han assistit els dels grups en el govern. Vox, amb un regidor a l’oposició, ha comunicat que la seva absència ha estat en senyal de protesta per l’acord entre Junts i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez, així com per les ordres donades pel delegat del govern de Madrid en les últimes protestes al carrer contra els manifestants. A través d’un comunicat, el regidor de Vox, Santiago Hernández, ha acusat el PSOE de voler “acabar amb la unitat nacional, la nostra democràcia i el nostre Estat de dret” i ha carregat contra els partits del Ple pel veto que mantenen contra Vox.

Una resposta a “El delegat del govern espanyol s’ofereix a entrar a la comissió sobre el Pla del Besòs”

  1. Espero que se aclare Sr Bartolo, comparte gobierno y foto con un representante del PP, partido que gobierna en muchas autonomías con quienes animan a pintar”muerte” en el local del PSC.
    No tiene escrúpulos.

Deixa un comentari