L’Ajuntament intensificarà la vigilància i sancionarà les activitats il·legals a les barraques del Pla del Besòs

El president de l’Àrea Territorial assegura no esperaran el resultat de la taula de treball per començar a actuar-hi

Foto captada des d'un dron d'un dels espais de barraques construït durant l'any 2000 fins al torrent de Reixac, a tocar de Sant Fost de Campcentelles
ADF 301

El president de l’Àrea Territorial, Andreu Iruela (PSC) ha anunciat que el consistori emprendrà accions contra les activitats il·legals que es puguin estar desenvolupant a les parcel·les del Pla del Besòs, incomplint la normativa urbanística.
“Feia 11 anys que no es feia un pla de vigilància i sancionador de les activitats il·legals”, ha explicat Iruela, qui ha avançat que s’està treballant amb la Policia Local per fer actuacions conjuntes: “Volem saber què s’està fent i aquesta potestat la té l’Ajuntament. Com a Policia Local no tenim prou força i demanem col·laboració de Policia, Mossos i Seprona si s’escau”. L’edil ha avisat que no esperaran el resultat de la taula de treball i que, per tant, actuaran per controlar i sancionar amb ajuda específica en cada moment.

L’incendi de barraques viscut el 3 de novembre al Pla del Besòs ha tornat a posar novament el focus sobre una problemàtica enquistada que segueix pendent de solució. Les flames van obligar a evacuar una trentena de persones i van calcinar mitja hectàrea a la zona propera a la carretera de la Roca, empès pel fort vent, el difícil accés i la gran quantitat de material combustible acumulats.

Iruela adverteix que actuaran per controlar i sancionar amb ajuda específica en cada moment, sense esperaran el resultat de la taula de treball

Andreu Iruela, president de l’Àrea Territorial (PSC)

Unes 212 parcel·les amb més de 10.000 m2 de deixalles 2.000 d’abocaments s’amunteguen al llarg de la zona de barraques del parc fluvial del riu Besòs, i malviuen 157 persones, de les quals 20 són menors d’edat. Els residents són de diverses nacionalitats, i el que preocupa és que un 48% no està empadronat enlloc. Només apareix un 27% vinculat a Montcada i Reixac i un 14% a Barcelona. Aquestes són les principals dades que es desprenen de la diagnosi elaborada per la comissió tècnica del barraquisme.

Respecte als usos a les dues zones a banda i banda del riu s’ha comprovat que el 42% són horts i l’estudi no ha pogut determinar que hi ha en el 18,4% perquè ha estat impossible accedir-hi. El que s’ha pogut detallar és que el 17,2% és habitatge permanent i el 9,7% a usos de lleure. A més a més, a les barraques s’han comptabilitzat 1.223 animals.

Deixa un comentari