PSC i Vivimir segellen el pacte de govern

Ambdues forces polítiques presenten el nou cartipàs amb canvis pel que fa al nombre d’àrees i regidories

Tres dies després del Ple d’investidura, el PSC i Vivimir han signat oficialment el pacte de govern per al nou mandat a la Casa de la Vila. L’alcalde, el socialista Bartolo Egea, i el cap de llista de la candidatura municipalista, Rafa Ruiz, han estat els encarregats de signar el document, acompanyats de tots els edils del nou executiu –nou en total, set del PSC i dos de Vivimir.

En una breu introducció compartida per ambdós polítics, Egea i Ruiz han posat de manifest que l’acord té com a objectiu que la ciutat avanci, la solució dels problemes i preocupacions de la ciutadania i afrontar els reptes de futur imminents.

El pla d’actuació municipal es farà, segons han assenyalat, d’acord amb els punts coincidents dels seus respectius programes electorals

L’alcalde ha posat el focus en la voluntat de treballar per allò que uneix ambdues formacions, tot destacant “els interessos territorials, el benestar de la ciutadania i la creació d’un marc de defensa del municipalisme propi”. Ruiz, per la seva banda, ha parlat de treballar pels “més desprotegits i per la promoció econòmica”.

L’alcalde, Bartolo Egea, durant la presentació del cartipàs municipal a la Casa de la Vila Lluís Maldonado

Oberts a pactes

Els dos socis de govern han expressat la voluntat d’escoltar i representar tothom i la seva predisposició a crear consensos i sinèrgies amb altres forces polítiques per arribar a una majoria estable. A preguntes de laveu.cat, l’alcalde ha assegurat que, ara per ara, no hi ha cap acord signat amb el PP, com la portaveu d’ECP, Laura Campos, va apuntar en el Ple d’investidura, tot i que tampoc ha descartat taxativament que es pugui arribar a una entesa amb els populars. També està sobre la taula un possible pacte amb ERC.

Tenim la mà estesa a l’oposició i hi estem oberts a negociar, de fet, ja hem rebut trucades en aquest sentit però ara la nostra prioritat és començar la nostra gestió com a govern

Bartolo Egea, alcalde

“Tenim la mà estesa a l’oposició i hi estem oberts a negociar, de fet, ja hem rebut trucades en aquest sentit però ara la nostra prioritat és començar la nostra gestió com a govern”, ha assenyalat l’edil.

Nou cartipàs

Des del punt de vista organitzatiu, el nou govern ha presentat novetats respecte a l’organigrama existent. A partir d’ara, el consistori redueix les seves àrees de sis a quatre: Territorial i Mobilitat, Econòmica i Serveis Generals, Interna i Social. També hi ha canvis pel que fa al repartiment de les regidories per àrees i a la seva denominació amb la incorporació de conceptes com ara Capacitats Diverses, Gent Gran i Benestar Animal.

L’alcalde serà el responsable del Gabinet d’Alcaldia, Secretaria General, Comunicació, Policia Local i Protecció Civil. Transparència i Bon Govern, adscrita també a l’Alcaldia, recau en Dámaris Sánchez (PSC).

El nou executiu redueix de cinc a quatre les grans àrees de gestió del nou Consistori

L’Àrea Territorial i Mobilitat, que assumeix Andreu Iruela (PSC) inclou Urbanisme, Planejament, Llicències d’Obres i Disciplina, Obres i Projectes i Mobilitat, regidories que passen a ser responsabilitat del mateix regidor mentre que Medi Natural recau en Dori Alcalà, també del grup socialista.

La presidència de l’Àrea Econòmica i Serveis Generals correspon a Nani López (PSC) qui passa a ser responsable d’Hisenda, Contractació i Compres, Desenvolupament Econòmic i Local i Promoció Econòmica i de Recursos Humans. Dins d’aquesta mateixa àrea Dámaris Sánchez assumeix Comerç i Albert Carandell (PSC), Turisme.

Pel que fa a l’Àrea Interna, la presideix Dori Alcalà, regidora també de Medi Ambient. Dins d’aquest àmbit hi ha Serveis Municipals i Espai Públic, responsabilitat de Dámaris Sánchez, i Llicències, Activitats i Qualitat Ambiental així com Serveis de Gestió i Sistemes d’Informació, que assumeix Rafa Ruiz.

Rafa Ruiz, de Vivimir, durant la presentació del cartipàs municipal a la Casa de la Vila Lluís Maldonado

Finalment, la presidència de l’Àrea Social recau també en Ruiz. Pel que fa a les regidories incloses en aquest àmbit, Serveis Socials, Capacitats Diverses i Polítiques d’Inclusió formen una de sola, a càrrec de Dori Alcalá, regidora així mateix de Feminisme i Igualtat. Sanitat i Salut Pública es tornen a unificar i la responsable és Anabel Moreno (Vivimir), qui també assumeix Educació i Habitatge. La Regidoria de Benestar Animal, de nova creació, correspon a Ruiz. Albert Carandell és el regidor d’Infància i Joventut, de Cultura i Patrimoni i de LGTBIQ. Dámaris Sánchez està al càrrec de Ciutadania i Participació Ciutadana. I Carles Vilalta assumeix la nova Regidoria que engloba d’Esports i Gent Gran.

Deixa un comentari