Llum verda a les ordenances fiscals del 2024

Durant el període d’al·legacions, s’hi han presentat cinc esmenes, de les quals se n’ha estimat una sobre els preus de la Deixalleria Municipal

El Ple de l’Ajuntament ha donat llum verda a l’aprovació definitiva de les ordenances municipals i preus públics per al 2024, amb el vot a favor de l’equip de govern -PSC, Vivim i PP- i el vot en contra de l’oposició -ECP, ERC i Vox. En total, s’hi han presentat cinc al·legacions, de les quals se n’ha estimat una sobre els preus públics de la Deixalleria Municipal.

El consistori ha desestimat les esmenes que fan referència a la modificació de l’ordenança 5 sobre l’impost que s’aplica a les obres de construcció en considerar “que únicament s’ha procedit a l’actualització dels imports €/m2 construïts”, ha explicat la presidenta de l’Àrea Econòmica, Nani López (PSC).

Pel que fa a les al·legacions relacionades amb la taxa de residus, presentades per la FAVMiR i ECP, López ha explicat que s’ha refusat el text sobre bonificacions perquè “s’han mantingut idèntiques a les establertes a les ordenances anteriors“, tot afegint que la proposta final recull “la voluntat de reduir l’impacte de l’increment sobre els comerciants”. D’altra banda, l’única esmena recollida ha estat la que fa referència als preus públics per la utilització de la Deixalleria Municipal, ja que “quan es va fer l’aprovació inicial encara no s’havia rebut la notificació de l’acord de la junta de Govern de l’AMB amb els nous preus”, ha expressat la regidora.

Retrets de l’oposició

Per la seva banda, els partits en l’oposició s’han mantingut fidels als arguments que van exposar en l’aprovació inicial de les ordenances, al Ple del passat mes d’octubre. “Han desvirtuat l’essència de la taxa, aplicant-la de forma linial i sense les corresponents bonificacions. No calia aplicar-la el 2024″, ha argumentat la portaveu del grup d‘ECP, Laura Campos. D’altra banda, en nom d’ERC, Gerard Garrido ha criticat “l‘increment desmesurat i la falta d’informació als comerciants i la ciutadania” sobre la pujada de la taxa de cara a l’any vinent.

Deixa un comentari