Unes 250 persones protesten davant la Casa de la Vila contra la pujada de l’impost

La concentració convocada per l’MCC davant la Casa de la Vila va aplegar ciutadans i comerciants

Ciutadans i representants del món del comerç es van concentrar aquest dijous –coincidint amb la sesió plenària d’aprovació de les Ordenances Fiscals i els preus públics per al 2024– per rebutjar l’augment de fins al 105% en la taxa de residus, que consideren ‘inadmissible‘. Unes 250 persones van participar en la manifestació on es van sentir crits demanant la dimissió de l’alcalde.

En l’ordre del dia del plenari que s’estava celebrant a la Casa de la Vila estava l’aprovació de l’impost que passarà de 56 a 115 euros als domicilis i de 250 euros als establiments. A la protesta es van poder veure pancartes on es criticava la decisió i la manca d’explicacions a la ciutadania sobre la pujada.

Tot i que el govern tripartit va recalcular una taxa ‘més justa‘ per als botiguers quatre hores abans del Ple, la manifestació –convocada per Montcada Centre Comerç– es va mantenir. Molts comerciants van decidir abaixar persianes de 18.15 a 18.45 h, com a senyal de protesta per la decisió del govern municipal.

Reaccions

Des de l’MCC, la presidenta, Helena Abril, i el vicepresident, Jordi Gómez, van agrair el suport ciutadà i la unió dels botiguers associats i també els que no ho són, que es van sumar a l’acció d’abaixar les persianes en senyal de protesta. “Per primer cop, tots anem a l’una i seguirem lluitant per defensar els nostres interessos”, van dirigir a la multitud que es concentrava.

A través de les xarxes socials, La Federació d’Associacions de Veïns de Montcada (FAVMIR) també s’ha mostrat en contra de l’augment de l’impost en més del doble i l’ha titllat d”abusiu‘. “No es poden vendre les bonificacions com una manera de reduir la despesa de la taxa, quan ja s’estan aplicant actualment”, denuncia l’entitat.

Deixa un comentari