La contenció marca el projecte econòmic del 2024

El tripartit gestionarà l’any vinent 53,4 milions d’euros, la xifra més elevada de la història de la corporació. L’augment respecte l’exercici actual és del 7,6%

El nou pressupost puja a 54,4 milions d'euros, el que representa un 7,6% més que l'anterior
Àrea Econòmica

El pressupost del 2024 serà de 53.444.638 euros, un 7,6% més alt que l’actual. “Aquest pressupost és prudent, transversal i molt treballat i té com a objectiu atendre les necessitats de la ciutadania, controlar la despesa amb responsabilitat, millorar la qualitat dels serveis i gestionar millor per optimitzar els recursos”, ha manifestat la presidenta de l’Àrea Econòmica, Nani López (PSC).

L’alcalde, Bartolo Egea (PSC, ja va avançar fa uns dies que “la implementació d’un nou sistema informàtic permetrà tenir un major control dels ingressos en concepte de sancions”, tot afegint que també es vol establir un nou model únic d’inspeccions per garantir el compliment de les ordenances municipals i el pagament de les taxes corresponents.

Pel que fa a les xifres, el capítol de personal ascendeix a 17,9 milions i la despesa per àrees es reparteix de la manera següent: Alcaldia (1.034.856 euros); Serveis (12.572.949); Econòmica i RRHH (26.040.747); Territorial i Mobilitat (1.180.158) i Social (12.672.949). L’organisme autònom de La Veu de Montcada gestionarà 442.738 euros.

Tot i la voluntat del govern de començar a aplicar els seus projectes durant el nou exercici, López va reconèixer que caldrà fer-ho de forma gradual. L’edil també va posar l’accent en el context de crisi derivat de la pandèmia: “Estem en una situació d’incertesa, marcada per la inflació i tot això té un impacte directe tant en l’economia domèstica com en la de l’Ajuntament”.

El nou govern aposta per una gestió i fiscalització més gran per augmentar els ingressos

Inversions

La proposta de pressupostos incorpora 1,5 milions per a un total de 21 actuacions. Uns 550.000 euros es dedicaran a inversions a la via pública, com ara la reurbanització d’una vorera del carrer Bifurcació i la generació de places d’aparcament; la millora de la xarxa de clavegueram, urbanisme tàctic i el pla d’asfaltat. Altres 360.000 euros es dedicaran a la segona fase de la rehabilitació de l’habitatge del carrer Riera, 5 –en compliment d’una resolució judicial–, a equips informàtics per a processos d’informació, aplicacions informàtiques, escales mecàniques, adequació i millora de la mobilitat, enderroc d’infrahabitatge a Can Sant Joan i l’adquisició d’infraestructures tècniques per als actes del municipi.
Respecte les inversions en equipaments municipals, es destinaran 595.421 euros per a intervencions de millora en instal·lacions culturals, socieducatives i esportives, així com en zones verdes urbanes, parcs i jocs infantils, entre d’altres.

Deixa un comentari