‘Tenim molta voluntat de treballar per la ciutat i ganes de fer-ho bé’

David Zambrana és el president de l’Àrea de Serveis i portaveu del PP i va arribar al govern el passat mes de setembre en pacte amb el PSC i Vivim

Amb la seva entrada al govern, el passat mes de setembre, el portaveu del PP ha passat d’estar a l’oposició a dirigir l’Àrea de Serveis i regidories de pes com Policia Local, Promoció Econòmica i Ocupació i Indústria, aquesta última de nova creació. Per a David Zambrana, no és una experiència nova, ja que també va ser regidor amb cartera a Palau Solità i Plegamans.

Quina és la valoració dels primers dies al govern?
La valoració és bona. Tenim molta voluntat de treballar per la ciutat i ganes de fer-ho bé.

El pacte ja estava cuinat, com diu l’oposició?
No estava cuinat. De fet, jo creia que el PSC pactaria amb ERC. Nosaltres també vam tenir converses amb els Comuns i amb Esquerra i el PSC ens va trucar després de les eleccions, però no va haver-hi res més. Hi ha molta gent a la que no li agrada que governi el PP, però tenim la mateixa legitimitat que qualsevol altre partit que s’ha presentat a unes eleccions.

Per què l’altra edil del PP no té cap regidoria?
Senzillament, per qüestions de disponibilitat i de cura econòmica. Consideràvem que amb una sola cartera ja era suficient perquè el PP pogués entrar al govern.

Hi ha molta gent a la que no li agrada que el PP governi però tenim la mateixa legitimitat que la resta a fer-ho

Com va ser la negociació amb el PSC?
Nosaltres teníem clar què volem fer i per això vam sol·licitar Policia Local, Promoció Econòmica, Ocupació i Indústria. Vam proposar crear la cartera d’Indústria per donar cobertura al teixit industrial de la nostra ciutat. No hi va haver una exigència explícita ni per part del PP ni per part del PSC. Jo crec que l’important és sentir-nos còmodes dins de les àrees, en funció de com podem contribuir al millor funcionament de cadascuna i, sobretot, per donar resposta a la ciutadania.

Com a màxim responsable de la Policia Local, quin model vol aplicar?
Primer de tot, he de dir que la Policia Local funciona i és extraordinàriament professional. A nivell polític, el meu objectiu és tenir una policia de referència a la comarca, propera al ciutadà i també als infants i als joves.

Té també com a objectiu ampliar el nombre d’agents?
M’encantaria tenir més efectius, però hi ha mancances de personal dintre de tota la casa, per tant, amb això vull ser molt curós. Actualment estem dins de la ràtio, tot i que és cert que les baixes i cobrir festius i vacances ens minven vàries unitats, però estem intentant cobrir-les. De fet, ara tenim més agents que fa sis mesos. D’altra banda, un dels objectius és tenir més col·laboració amb els Mossos i amb totes les forces de seguretat, perquè aquest reforç ens servirà per cobrir les necessitats que tinguin el comerç, el teixit industrial i els ciutadans.

El meu objectiu és tenir una Policia Local de referència a la comarca, propera al ciutadà i també als infants i als joves.

A Promoció Econòmica també falta personal. La majoria dels treballadors estan vinculats a projectes.
De moment, hem de continuar funcionant com fins ara. És cert que el 85% del pressupost del departament està vinculat a subvencions i això ens fa anar una mica amb l’aigua al coll però he de dir que estic molt orgullós dels tècnics que hi treballen. Fan una feina molt important amb projectes molt ambiciosos, il·lusionants i positius per al futur de Montcada.

Què creu que pot fer l’Ajuntament per ajudar les empreses?
No els podem oferir ajudes econòmiques, però sí jornades i recursos perquè tinguin coneixement sobre com millorar certs aspectes de la pròpia empresa. Això ho fem amb els autònoms, els comerços i la indústria. Estem intentant tenir una lligam molt fort amb la indústria mitjançant un calendari de visites a empreses per escoltar i conèixer els seus neguits.

Si no tenim uns polígons en condicions, l’empresari no invertirà aquí. Per això, intentarem dignificar-los

Com es poden atraure indústries de qualitat al municipi?
Si no tenim uns polígons en condicions, l’empresari no invertirà aquí. Per això, intentarem dignificar-los i, a partir d’aquí, els industrials faran les millores que vegin oportunes. Tenim un posicionament territorial molt estratègic i això és un bon reclam.

Quina és la política que seguirà el govern actual respecte la cimentera?
Hi ha una sèrie de processos judicials en marxa sobre els que, com a polítics, no podem opinar i haurem d’actuar segons les resolucions que hi hagi.

No crec que sigui una decisió encertada plantejar la marxa de la cimentera d’avui per demà

Considera que s’ha de mantenir en la seva ubicació?
És una empresa que porta aquí des de 1917, que ha aportat riquesa i llocs de treball, directes i indirectes. Amb el tema mediambiental, la projecció de la societat ha canviat però no crec que sigui una decisió molt encertada aixecar-la d’avui per demà. Jo he reprès el diàleg amb Holcim perquè entenc que els polítics tenim l’obligació d’escoltar tothom. S’ha d’escoltar l’empresa i proposar solucions al problema, com posar sobre la taula una cronologia de canvi o traspàs. Quan arribi la resolució judicial, veurem quin és el recorregut que té.

Deixa un comentari