Recollida de material d’emergència destinat a Síria

L’ong Tropezando con suerte és l’encarregada de la campanya amb la col·laboració de comerços i entitats locals

El terratrèmol que va afectar Turquia i Síria va tenir lloc el 14 de febrer
EU Civil Protection and Humanitarian Aid

Gairebé dos mesos després del greu terratrèmol que va afectar Turquia i Síria el passat 14 de febrer i que va causar més de 51.000 víctimes mortals –al voltant de 45.000, a Turquia i més de 6.700, a Síria– la població afectada continua en precari, especialment la siriana. L’ajuda internacional rebuda en aquest país no és comparable a la que ha tingut Turquia ja que molts països europeus han trencat la seva relació amb el règim de Baixar al-Assad a causa de la guerra. 

Des de l’ong Tropezando con suerte i amb la col·laboració de comerços i entitats locals, està en marxa una campanya de recollida de material que es farà arribar a Síria través de l’Asociación de Apoyo al Pueblo Sirio, ubicada a Madrid. Aquesta entitat farà la distribució dels productes mitjançant els seus propis mitjans, ja que treballa sobre el territori amb la població local, segons ha informat Tropezando con suerte.

Materials i punts de recollida

Els materials requerits són bolquers –tant de nadons com d’adults–; productes d’higiene femenina; material sanitari; kits d’emergència; material de salvament –corda, tisores, cascos…–; llanternes; guants resistents; llenços, mantes i edredons –individuals en bossa i nets–; menjar en llauna –sense porc– i material escolar. No s’admeten matalassos ni roba o sabetes, ja que Turquia no permet el pas d’aquests materials per la frontera.

Els punts de recollida de les donacions són Animal’s Can Sant Joan (Reixagó, 57); el Centre Cívil l’Alzina (Núria, 73); Alimentació Susana (Passatge Font Pudenta, 70); Electrodomèstics Carretero (Jaume I, 22); Autoescola Diamant (Bateria, 58); Miñarro Impresión (Estanislau Abadal, 10) i Merceria Sisquet (Bateria, 70).

Deixa un comentari