S’endureixen les restriccions abans de Nadal

Es limiten els horaris a la restauració i s’estableix el confinament comarcal durant tota la setmana, fins a l’11 de gener

Els bars i restaurants no poden obrir els negocis a partir d'aquest divendres
La rambla dels Països Catalans, buida aquest migdia pel tancament de bars i restaurants

El govern català ha anunciat “un pas enrere” en pla de desescalada de la segona onada de la covid-19. El vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha explicat que les mesures afecten la mobilitat i els sectors amb més interacció social i ha alertat que “aquest no serà el Nadal que voldríem”“La situació, que no és bona, que és preocupant, ens obliga no només a frenar sinó també a fer passos enrere”, ha dit Aragonès.

El nou pla estarà vigent des d’aquest dilluns, 21 de desembre, i fins a l’11 de gener, però es preveu revisar-lo durant les festes. Segons ha dit Aragonès, “anirem revisant contínuament durant els dies de Nadal, per si cal canviar aquestes mesures i endurir-les“. De moment, han concretat que se’n farà una revisió el 28 de desembre.

Una de les mesures més destacades afecta el confinament perimetral de caps de setmana, que passa a ser comarcal. Tot i això, al contrari que fins ara, la mobilitat no es restringirà només durant el cap de setmana, sinó tota la setmana. La ciutadania, per tant, haurà de quedar-se confinada a la comarca de dilluns a diumenge.

Tot i això, hi haurà excepcions. Es permetrà moure’s entre comarques per desplaçar-se a una segona residència, anar a un hotel o visitar familiars, sempre que el desplaçament el faci una única bombolla de convivència.

Pel que fa al toc de queda, es manté a les 22 h i s’escurça l’horari previst per als dies excepcionals. Tant la nit del 24 de desembre com la del 31 de desembre, el màxim serà la una de la matinada.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari