A partir de divendres es posa en marxa a Montcada el DNI electrònic

La principal novetat és que el ciutadà obtindrà el nou document a l’instant

A partir de divendres la Comissaria de la Policia Nacional de Montcada i Reixac començarà a expedir el Document Nacional d’Identitat digital. Això significa que el ciutadà podrà tramitar el DNI a l’instant, sense necessitat de tornar una segona vegada, com passa avui dia. El DNI digital no subministra més dades que l’actual, però sí permet la possibilitat de fer tràmits amb l’administració via Internet, ja que inclou la signatura digital. Es preveu que l’any vinent, tots els espanyols que ho vulguin puguin disposar de DNI electrònic.

Les passes per obtenir el nou DNI continuaran sent les habituals amb la diferència que el ciutadà el tindrà el mateix dia que el tramiti. Quan l’usuari obtingui el seu DNI digital se li facilitarà un número de pin, com el de les targetes bancàries. Un cop a casa, l’usuari es podrà connectar a Internet i descarregar-se des de la pàgina web dnielectronico.es/ un programa que explica el funcionament de la targeta.
El DNI electrònic inclou les mateixes dades que té el document convencional però afegeix altres certificats inclosos en la llei de signatura electrònica.
El primer certificat serveix per acreditar-se personalment davant de tercers i el segon, permet signar tràmits electrònicament.
El nou DNI digital es renovarà cada cinc o deu anys depenent de l’edat del titular, mentre que els certificats digitals, és a dir els que requereixen número pin, s’hauran de renovar cada 30 mesos. Cada DNI electrònic anirà acompanyat d’un pin personal. Aquesta contrasenya és confidencial i intransferible i s’ha d’activar en les aplicacions que generin una signatura electrònica.
Amb motiu de la posada en marxa del DNI digital, demà i dijous la Comissaria de la Policia Nacional no obrirà l’oficina de tramitacions per poder adaptar-la al nou sistema.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari