Alejandro Carlini, autor del cartell guanyador del concurs del 8M

L’acte de lliurament de premis tindrà lloc aquest dijous a l’Espai Cultural Kursaal

Alejandro Carlini, dibuixant al seu estudi de Barcelona

Alejandro Carlini, de Barcelona, ha guanyat el vuitè concurs de cartells que convoca l’Ajuntament conjuntament amb els grups de dones del municipi per tal de triar la imatge promocional del programa a Montcada i Reixac del 8 de març, Dia Internacional de les Dones Treballadores. L’obra mostra tres dones joves de diferent raça i cultura i missatges amb pressions sobre les dones que cal eradicar, com el patriarcat, la violència masclista, l’assetjament laboral, la desigualtat salarial, la pressió estètica i el sostre de vidre. “Els cabells de color lila de les noies fan referència a la lluita de les dones de l’Iran, una lluita que també és dels homes”, ha explicat l’autor, de 38 anys, format a la Llotja. Els seus treballs es poden veure al perfil d’Instagram @carlini_illustration.

El jurat del concurs l’han integrat representants d’entitats de dones i dels departaments municipals d’Igualtat, feminismes i LGTBI, Cultura i Patrimoni i Comunicació i un dissenyador gràfic. El jurat ha decidit atorgar tres accèssits, valorats en 250 euros cadascun, a Laura Vilaltella i Gemma Ruiz, de Montcada i Reixac, i Meritxell Garriga, de Valls. Enguany, el certamen ha comptat amb la participació d’un total de 32 persones. D’aquest total, 21 són dones; 11, homes; i 12 participants són de Montcada i Reixac.

L’acte de lliurament de premis del concurs tindrà lloc el 2 de març a l’Espai Cultural Kursaal a les 19 h. L’equipament de Can Sant Joan exposarà totes les obres que han optat als premis del 2 al 24 de març.

Deixa un comentari